'TRAŽIMO RJEŠENJA'

Vučić: Posljednja odluka iz EU je vrlo čudna. Srbija je u teškoj poziciji

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Foto: Milan Maricic
Srpska napredna stranka održala je predizborni skup u Leskovcu
Foto: Milan Maricic
Srpska napredna stranka održala je predizborni skup u Leskovcu
19.03.2022.
u 01:24
Poručio je i Zelenskom i Putinu da će doći do istog sporazuma umiješa li se još neka zemlja, samo će zemlja biti puno više devastirana
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u petak navečer u emisiji Prva tema na televiziji Prva gdje je priznao kako je Srbija zbog rata u Ukrajini u teškoj poziciji.

- To nije samo politika, nego i ekonomija i ja tu vrstu zabrinutosti ne mogu sakriti čak i da hoću - kazao je, prenosi Kurir.rs. 

Posljednja odluka Europskog vijeća ''vrlo je čudna'', kazao je.

- Tražimo rješenja. Danas su ljudi iz mog kabineta imali video-konferenciju s partnerima iz EU. To se ne tiče samo uvoza nafte, mi nemamo svoju naftu. Ovo se tiče mogućeg uvoza kemikalija koje su potrebne za rafineriju, a mi na to više nemamo pravo - poručio je Vučić. 

Poručio je i Zelenskom i Putinu da će doći do istog sporazuma umiješa li se još neka zemlja, samo će zemlja biti puno više devastirana. 

- Suštinsko je pitanje žele li i jedni i drugi prekid rata ili žele pobjedu. Plašim se da svi žele pobjedu. Kada svi žele samo pobjedu, mislim da će biti sve lošije. Naša pozicija u ovom je trenutku užasna - kazao je. 

Objasnio je i kako Srbija ne može uvesti naftu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

- Suočavamo se sa problemima za koje nismo krivi - kazao je pa dodao kako je trenutno najteža situacija u Europi od 1945. 

- Ja vam garantiram mir, ni na koji način nećemo podržavati secesiju bilo gdje u regiji samo zato što tamo žive Srbi, dajem vam svoju riječ - poručio je Vučić. 

Smatra i da je predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću u interesu uništiti SPC.

- Pustili smo ih da govore kako bismo sačuvali mir i sigurnost, a oni su sigurni da mogu naštetiti Srbiji. Toliko je laži izrečeno o Srbiji. Nije li Srbija na Kosovu i Metohiji bila gora od današnje Rusije? Svi će zapadnjaci reći ne. Zašto svjetski nasilnici ne bombardiraju Moskvu kao Beograd? Jer nema morala i principa. Vrijednosti, principi i moral više ne postoje - kazao je. 

Poručio je i da se bombardiranje Srbije više neće dogoditi. 

- Ne bih dozvolio da Srbiju napadne neka velika sila. Živim za tvornice koje smo izgradili i za prugu koja će sutra biti otvorena. Znate li koliko sam truda uložio u to? Nemam pojma što će biti sutra - kaže. 

>> VIDEO Pogledajte snimke dronom iznad poljsko-ukrajinske granice

Najteže u Mairupolju

Putin izgladnjuje Ukrajince do smrti, Kličko poručio: Hitno trebamo oružje, već za sat vremena može biti kasno!

Najteže je i dalje u Mairupolju gdje su količine pitke vode pri kraju, a iz ruševina gradskog kazališta pogođenog u zračnom napadu izvučeno je 130 ljudi. Zbog situacije u tom lučkom gradu na Azovskom moru oglasio se i poznati ruski voditelj i nekadašnji političar Aleksander Nevzorov, rekavši da je opsada Mariupolja ravna terorizmu. "Ne možemo ubiti stotine civila da bismo eliminirali desetak vojnika", napisao je Nevzorov na svojem Telegramu, dodavši kako će nakon ovakve izjave vjerojatno morati otići iz Rusije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

DU
Deleted user
05:47 19.03.2022.

Pazi ti njega, oni koji su spriječili Srbiju da nastavi s razaranjima u regiji su nasilnici a Srbija koja je slala vojsku i paravojsku koja je pobila na desetine tisuća ljudi, sravnila gradove sa zemljom i otjerala nesrpsko stanovništvo su nevine žrtve. Nastavlja lik s četničkom retorikom.

PU
Pup
06:59 19.03.2022.

On daje časnu srpsku riječ, baš kao i Putko časnu rusku da ne će napasti Ukrajinu, pa se proveo kao bos po žeravici.

Avatar Django
Django
07:36 19.03.2022.

Meni je najsmješnije kad čujem žalopojke kako su ih “bombardovali” tri mjeseca. S time da su im obzirno svaki puta najavili gdje će spustiti bombe, kako bi se civili (a i vojnici) mogli evakuirati. To što su oni svuda oko sebe pet godina bombardirali i granatirali, rušili i palili, ubijali i protjerivali, to nikom ništa. Puj pike, ujeo vuk magare. Još malo pa će se o tom bombardiranju pjevati uz gusle, kao o kosovskom boju.