NALAZI SE U SLOVAČKOJ

Dječak Hassan (11) koji je sam putovao iz Ukrajine: Htio sam zaplakati, ali nisam. Rekao sam mami da će sve biti u redu

Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS/PIXSELL
1/8
18.03.2022.
u 22:15

Danas se nalazi u Bratislavi gdje je sa svojom braćom i sestrama koji su ranije pobjegli, a ovoga im se tjedna pridružila i njihova majka

Dječak Hassan (11) sam je pobjegao iz rata u Ukrajini s jednom torbom na leđima i brojem telefona ispisanim na desnoj ruci. Dolaskom u Slovačku, volonteri su mu pomogli da dođe do svoje braće i sestara koji su već ranije uspjeli pobjeći.  

''Bilo je teško putovati, ljudi su bili jako uznemireni zbog rata'', kazao je Hassan u razgovoru sa CNN-om o svom putovanju koje je trajalo oko tri dana. 

Njegova majka bila je u Ukrajini kako bi se mogla brinuti o svojoj starijoj majci te je donijela nemoguću odluku: poslala je svog sina samog na vlak u Zaporižju. 

''Rekao sam mami da će sve biti u redu i da sam siguran u to'', ispričao je dječak. 

''Jako sam bio uplašen. Htio sam zaplakati jer sam uvijek bio sa svojom mamom, ovo je bio prvi put da sam se morao odvojiti od nje. Nisam plakao, ali sam htio'', kazao je. 

Iako mu je majka pokušala što više olakšati putovanje, Hassan je priznao kako je cijelo vrijeme bio zabrinut. Danas se nalazi u Bratislavi gdje je sa svojom braćom i sestrama koji su ranije pobjegli, a ovoga im se tjedna pridružila i njihova majka.  

''Vjerovala sam da će uspjeti jer je jako pametan, a i mogao nas je nazvati'', kazala je Hassanova sestra u razgovoru. 

>> VIDEO Hrvatski dragovoljac obratio se iz Ukrajine onima koji se žele priključiti u rat, otkrio i kolika je 'plaća'

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar xilandar
xilandar
04:24 19.03.2022.

ukrajinac HaSSan, cudno neko ukrajinsko ime...

XA
xaron
04:02 19.03.2022.

Hassan iz Ukrajine, to je poenta članka.

FR
franc251
02:03 19.03.2022.

Neistina. Graničari kažu da je došao s obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije