Bit će hladno

Za Badnjak najavljuju snijeg: Čeka li nas uživanje u bijelom Božiću?

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Za Badnjak najavljuju snijeg: Čeka li nas uživanje u bijelom Božiću?
19.12.2012.
u 10:42
Sedmodnevna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda otkriva da bismo ove godine mogli uživati u bijelom Božiću
Pogledaj originalni članak

Sedmodnevna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda otkriva da bismo ove godine mogli uživati u bijelom Božiću.

Za Badnjak se u Zagrebu najavljuju snježne pahulje i minimalna temperatura od minus 5 stupnjeva, dok će dnevni maksimum iznositi jedan Celzijev stupanj. Ako nešto pahulja ostane od Badnjaka, onda ćemo imati bijeli Božić jer meteorolozi za sljedeći utorak ne najavljuju padaline, nego samo hladnoću i maksimalnu temperaturu od 0 Celzijevih stupnjeva.

I u Delnicama se za Badnjak najavljuje snijeg i minimalna temperatura od minus 7 stupnjeva, dok će maksimalna temperatura biti 1 stupanj. No, ni u Gorskom kotaru  za Božić se ne najavljuje padanje novog snijega. Za sutra meteorolozi najavljuju pretežito i djelomice sunčano vrijeme, a ujutro i navečer djelomično će biti i guste magle. Slabe se oborine očekuju još uglavnom ujutro u Lici i Posavini.

"Najniža temperatura zraka od -4 do 1, u gorskim krajevima od -7 do -5, a na Jadranu između 2 i 7. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu od 8 do 13°C", prognoziraju u DHMZ-u.

>>Prva žrtva zatopljenja - stradao snjegović u Zagrebu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Idler 3
Idler 3
10:47 19.12.2012.

Kaj opet snjeg, a dave nas stalno pričami o nekom globalnom zatopljenju. Na kraju nam bu ko Muji kad se odselil vu Kanadu >;-))

Avatar seneka
seneka
15:10 19.12.2012.

Jbt,snjeg u prosincu,kakva vjedt!!