Pad temperature

Za vikend nagla promjena vremena, u nedjelju snijeg

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Za vikend nagla promjena vremena, u nedjelju snijeg
11.05.2012.
u 11:15
Dolaskom hladnih vjetrova temperatura će ponegdje pasti i do 15 stupnjeva. Razvedravanje se očekuje u ponedjeljak.
Pogledaj originalni članak

Ovog vikenda očekuje nas nagla promjena vremena, najavljuju prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

Pa iako će u subotu veći dio dana biti pretežno sunčano i vrlo toplo, poslijepodne i navečer u zapadnim i sjevernim predjelima te na sjevernom Jadranu doći će do naoblačenja praćenog s pljuskovima i grmljavinom. Zapuhat će vrlo jak sjeverni vjetar, a na sjevernom Jadranu i bura. Najniža dnevna temperatura zraka bit će između 24 i 29 stupnjeva, no s dolaskom vjetrova ona bi mogla biti u brzom padu i od 15-ak stupnjeva.

U nedjelju će biti oblačno, vjetrovito i hladno. U sjeverozapadnim krajevima i Slavoniji moguća su kraća sunčana razdoblja, ali i mjestimična kiša. U Gorskom kotaru i Lici osim kiše bit će i snijega, osobito iznad 900 metara nadmorske visine, ali ponegdje i niže. Puhat će i jak vjetar sjevernih smjerova. Temperatura zraka trebala bi biti od 9 do 15 stupnjeva, a u Gorskom kotaru i Lici između 0 i 7 stupnjeva. Više temperature trebale bi biti tek južnije od Šibenika, od 17 do 24 stupnja.

Razvedravanje se očekuje u ponedjeljak, iako će ujutro biti oblačno s kišom, a u gorju i snijegom. Bit će prohladno, ali uz malo višu temperaturu nego u nedjelju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

FR
fran108
11:45 11.05.2012.

tko voli s,njega neka izvoli u nedjelju . ma pogledaju na cnn vremensku prognozu i samo prepišu , jaki mi ti metereolozi. gdje se ide u šk za to ?

OB
-obrisani-
11:50 11.05.2012.

Prognoza za Bleibur za subotu, 12 svibnja: Jutarnja temp. Tmin 16 stC, Tmax 28 stC U jutro sunčano, po podne pljuskovi, na večer jaki pljuskovi. Nemojte zaboraviti kabanice! Sretan put!

Avatar blackula9
blackula9
11:24 11.05.2012.

zadnja šansa za skijanje