VUKOVAR

Zaustavili mladića u prometu pa mu pronašli marihuanu, zračnu pušku i razno streljivo

Foto: Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL
Zaustavili mladića u prometu pa mu pronašli marihuanu, zračnu pušku i razno streljivo
07.04.2023.
u 13:15
Temeljem naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija u Bršadinu koje koristi 19-godišnjak te je oduzeto 15 komada streljiva različitih kalibara, 1,24  grama droge marihuane i jedna zračna puška
Pogledaj originalni članak

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijstili su kako su jučer, 6. travnja oko 23,15 sati, prilikom nadzora vozila i sudionika u prometu u Vukovaru zatekli 19-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka koji se pritom odbio podvrgnuti ispitivanju radi utvrđivanja prisutnosti opojnih sredstava u organizmu. Daljnjim postupanjem su mu pronašli i oduzeli  0,58 grama droge marihuane.

- Temeljem naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija u Bršadinu koje koristi 19-godišnjak te je oduzeto 15 komada streljiva različitih kalibara, 1,24  grama droge marihuane i jedna zračna puška - navodi policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 19-godišnjak počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari zbog čega se prema njemu dostavlja kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona  o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana biti će prekršajnom prijavom procesuiran. Utvrđeno je i da je zračna puška u vlasništvu 51-godišnjaka koji je prekršajno prijavljen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.