Zavahiri se u novoj poruci ruga Obaminoj brizi za Gazu

03.02.2009.
u 22:35
Pogledaj originalni članak

Ajman al-Zavahiri, drugi čovjek u hijerarhiji terorističke mreže Al Kaide, u utorak se podrugljivo zahvalio američkom predsjedniku Baracku Obami na izraženoj dubokoj zabrinutosti za stradanje palestinskih civila u Pojasu Gaze, u audio poruci emitiranoj na internetskim stranicama militantnih islamista.

Zavahirijeva poruka pod nazivom "Žrtvovanje Gaze i zavjere", sadržana je u video spotu 'As-Sahaba', medijskog krila Al-Kaide, navela je u priopćenju nevladina skupina SITE Intelligence iz Washingtona, koja prati aktivnost militantnih islamista na Internetu.

"Primili smo vašu duboku zabrinutost, praćenu s tisućama raketa i metaka, tonama bijelog fosfora, pomiješenim s krvi, dijelovima tijela i suzama muslimana u Gazi", kazao je Zavahiri, dodajući kako Obamina duboka zabrinutost nije dugo trajala, jer u inauguracijskom govoru nije ni spomenuo Gazu.

Zavahiri je poručio da "križarsko-cionistička" kampanja, u kojoj su po njemu "zapadne i arapske države te Izrael", neće biti slomljena sve dok ne pretrpi ljudske i materijalne gubitke.

(Hina)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr