'SVIJET JE ŠOKIRAN NAPADOM'

Zelenski: Pa ovo je neviđeni teror! Nesreća u Zaporižji bila bi kao šest Černobila

Foto: Reuters/Pixsell
Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/Pixsell
Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/PIXSELL
Volodimir Zelenski
Foto: Screenshot
Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
04.03.2022.
u 12:18
"Zar se nismo zajedno borili protiv posljedica černobilske katastrofe 1986.?" upitao je Zelenski
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u petak je rekao da je ruski napad na nuklearnu elektranu u Zaporižji mogao prouzročiti nesreću kao šest Černobila.

Zelenski je svoje obraćanje na televiziji počeo riječima: "Ukrajinski narode. Preživjeli smo noć koja je mogla zaustaviti tijek povijesti, povijesti Ukrajine i Europe."

Ruski napad na nuklearku nazvao je do sada neviđenim činom terora te se zapitao, obraćajući se ruskom narodu, kako je to uopće moguće.

"Zar se nismo zajedno borili protiv posljedica černobilske katastrofe 1986.?" upitao je Zelenski.

Pozvao je Ruse da izađu na ulice i kažu svojoj vladi da žele živjeti.

Također je rekao da su ostali svjetski čelnici šokirani viješću o nuklearki.

Zelenski, između ostalog, poziva Zapad da uvede zonu zabrane letenja nad Ukrajinom, no odmah je reagirala litavska premijerka Ingrida Simonyte rekavši da su bilo kakvi pozivi NATO-u da proglasi zonu zabrane letenja nad Ukrajinom neodgovorni i mogli bi uvesti Sjevernoatlantski savez u izravan sukob s Rusijom.

Foto: Reuters/PIXSELL

Ukrajina je objavila da su ruske snage izvršile napad u ranim jutarnjim satima u petak na elektranu u Zaporižji, zapalivši obližnju peterokatnicu koja služi za obuku, a koja je ugašena u petak ujutro.

Nije bilo mrtvih ni ozlijeđenih, objavilo je ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova na Twitteru.

Ruske vojne snage zauzele su nuklearnu elektranu, a Moskva je za napad optužila ukrajinske sabotere.

>>UŽIVO: OVDJE PRATITE RAT U UKRAJINI

 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

CO
cocu
12:48 04.03.2022.

Šef IAEA-e Rafael Grossi rekao je kako može potvrditi da je administrativnu zgradu u sklopu nuklearke Zaporižje pogodio projektil koji je ispaljen s ruske strane.

MA
Manolo46
13:32 04.03.2022.

Drži se Ukrajina. Slava Ukrajini! 🇺🇦🏳️‍🌈

DU
Deleted user
12:57 04.03.2022.

On priča kao zapadni novinar koji sedi na bezbednom a ne kao osoba koja se nalazi u sred ratnih dešavanja ili kao političar koji spasava sopstveni narod. Francuska je ekspresno kapitulirala u 2 sv ratu i izvukla se sa pola miliona žrtava i to kao pobednik. Znamo kako su prošli oni "hrabri" a Slovenima očigledno ne treba puno podsticaja jer takvi ih vode. Nece bogate države ući u rat niti slati svoj narod da gine ali posledice na privredu će biti osetne, zna se i tu po čijim ledjima.