NELAGODNI PRIZORI

Pogledajte snimke požara zgrade u kompleksu nuklearne elektrane Zaporižje: Vlasti objavile detalje

Surveillance camera footage shows a flare landing at the Zaporizhzhia nuclear power plant during shelling in Enerhodar
Foto: Zaporizhzhya NPP
1/2
04.03.2022.
u 07:35

– Ako eksplodira, bit će 10 puta gore od Černobila! Rusi moraju odmah prekinuti vatru, propustiti vatrogasce, uspostaviti sigurnosnu zonu! – naveo je ukrajinski ministar u trenutku kad je plamtio požar

Požar je izbio u ranim jutarnjim satima u centru za obuku koji se nalazi u kompleksu nuklearke Zaporižje koja se nalazi u jugoistočnom dijelu Ukrajine. Do požara je došlo tijekom ruskog granatiranja nuklearke koja je inače najveća u Ukrajini, tvrde ukrajinske vlasti.

Služba za hitne slučajeve Ukrajine objavila je da je požar počeo oko 2:30 po lokalnom vremenu, a ugašen je oko 6:20. Prema njihovom priopćenju nema poginulih ni ozlijeđenih.

Snimku požara objavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Zelenski se oglasio kako bi upozorio na moguću katastrofu te je optužio Rusiju za nuklearni teror.

– Europa se sada mora probuditi. Najveća nuklearna stanica u Europi gori. Upravo sada ruski tenkovi granatiraju nuklearne jedinice. To su tenkovi koji imaju termalni vid, znaju gdje granatiraju. Pripremili su se za to – kazao je.

– Obraćam se svim Ukrajincima, svim Europljanima, svim ljudima koji poznaju riječ Černobil, koji znaju koliko je patnje i žrtava izazvala eksplozija u nuklearnoj stanici. Bila je to globalna katastrofa. Stotine tisuća ljudi borile su se protiv njegovih posljedica. Rusija to želi ponoviti, ali šest puta jače – dodao je i ustvrdio kako je potrebno "zaustaviti ruske trupe".

Surveillance camera footage shows a flare landing at the Zaporizhzhia nuclear power plant during shelling in Enerhodar
1/47

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmytro Kuleba ranije na Twitteru objavio je detalje požara.

– Ruska vojska sa svih strana puca na najveću nuklearnu elektranu u Europi. Požar je već izbio. Ako eksplodira, bit će 10 puta gore od Černobila! Rusi moraju odmah prekinuti vatru, propustiti vatrogasce, uspostaviti sigurnosnu zonu! – naveo je. 

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Je li krenuo rat iscrpljivanja između Ukrajine i Rusije komentira vojni analitičar Ivica Mandić

 

Komentara 11

MA
Marko1337
10:03 04.03.2022.

mali štakor u panici jer zna da su mu dani odbrojani i želi sa sobom uništiti cijeli svijet , skriva se u atomskom skloništu

DU
Deleted user
10:33 04.03.2022.

Ako Rusi napradnu nukleranu elektranu tada predstavljaju opasnost za čitav svijet i trebalo bi ih ukloniti sa planeta!

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:16 04.03.2022.

"Direktor elektrane je rekao da je nuklearna sigurnost sada zajamčena. Uprava navodi da je požar buknuo u zgradi za stručno osposobljavanje i u laboratoriju, objavio je na Facebooku Oleksandr Staruh, načelnik vojne uprave Zaporiške oblasti." - objavljeno u jl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije