UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski se obratio ruskim vojnicima: Prestanite s borbom!

Foto: REUTERS/PIXSELL
Volodimir Zelenski
Foto: REUTERS/PIXSELL
Ukrajina
Foto: State Emergency Service of Ukrai/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Ukrajina
Foto: AZOV REGIMENT PRESS SERVICE
Still image from drone footage shows destruction across Mariupol
Foto: AZOV MARIUPOL
An aeriel view shows a military vehicle shoot rounds next to a building, as Russia's invasion of Ukraine continues, in Maripuol
Foto: AZOV MARIUPOL
An aeriel view shows a military vehicle shoot rounds next to a building, as Russia's invasion of Ukraine continues, in Maripuol
Foto: AZOV MARIUPOL
An aeriel view shows a military vehicle on fire next to a building, as Russia's invasion of Ukraine continues, in Maripuol
Autori Vecernji.hr , Hina
15.03.2022.
u 04:12
U videoobraćanju Zelenski je rekao da je zahvalan Rusima koji se "bore protiv dezinformacija i govore istinu"
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u noćnom je obraćanju putem videa objavio da će se razgovori ukrajinskog i ruskog izaslanstva nastaviti u utorak.

Zelenski je rekao da je ukrajinsko izaslanstvo dobro "obavilo posao" tijekom razgovora u ponedjeljak, ne iznoseći detalje, objavio je Sky News.

“Prilično dobro, kao što su mi rekli. Nastavit će sutra", rekao je ukrajinski predsjednik.

Ponovno se obratio ruskim vojnicima, pozvavši ih da prestanu s borbom i poručio da im “nudi priliku da prežive”. 

Ustvrdio je da su ruske snage izgubile 80 zrakoplova, stotine tenkova i više vojne opreme u 19 dana borbi, no te se brojke ne mogu neovisno provjeriti.

U videoobraćanju, nekoliko sati nakon upada žene s antiratnim transparentom u kadar ruske informativne emisije,  Zelenski je rekao da je zahvalan Rusima koji se "bore protiv dezinformacija i govore istinu" dok rat ulazi u svoj treći tjedan.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

SD
sdragan
06:45 15.03.2022.

Po ovome klaunu ispada da se Rusi bore sa prackama, kopljima i strelama, jer su im tehniku unistili...A Ukrajinska vojska za par dana ulazi u Moskvu?! U stvarnosti, Ukrajinci gube svaki dan grad za gradom, Rusi im ruse infrastrukturu, unistavaju drzavu vojno i ekonomski. A on (klaun), sanja da je glavni glumac u Holivudskom filmu, i ne zeli da se probudi!

RE
realisticki
07:41 15.03.2022.

Gradovi razrušeni, narod bježi, gladuje i gine a ovaj tragikomičar se obrača vojnim silama i ljevo i desno misleči samo na sebe i svoju političku karijeru. Na žalost međudanašnjom generacijom političara je to u modi.

Avatar kozorog
kozorog
07:09 15.03.2022.

u žitomiru će danas ruske vojnike dočekati sa kruhom i solju. gradski vijećnici pozivaju ljude da ne rade gluposti, i da sačuvaju mir. rusi im ionak dolaze u posjetu, neće se dugo zadržati. neki su shvatili bit operacije, nema smisla izazivati, sve je to privremeno.