KLJUČNA ODLUKA

Što se događa između Kine i Rusije: Pojavila se teorija koja mijenja cijelu priču, Putina namjerno guraju u rat?

14.03.2022.
u 23:10

Jasno je da Kina neće dozvoliti da bude gubitnica ako Rusija pretrpi geopolitički poraz. Prvi je motiv Pekinga da se zaustavi širenje NATO-a prema istoku, a drugi je procijeniti jesu li točne procjene da je moć Zapada u opadanju. No, kinesku je vladu iznenadio snažan ukrajinski otpor, ali i konsolidiranost odgovora Zapada.

Ključne riječi

Komentara 46

RE
RedTree
00:23 15.03.2022.

Prvo podrška Ukrajini i njenom narodu u obrani svoje domovine i borbi za slobodu! 🇺🇦 Drugo ako Zapad ode u krizu kome će Kinezi prodavati svoje proizvode, tako da je njima u cilju da ovo što prije završi. I pritisnuti zemlje OPEC-a da povećaju proizvodnju nafte, a i kod nas povećati istraživanje plina u Jadranu i rad rafinerije u Rijeci i pokrenuti poljoprivredu u Slavoniji jače.

ZA
zagabria8
09:11 15.03.2022.

Kina je tigar od papira. Jedina prednost je mnogoljudnost ali je daleko od EU. Otkad ih je rad za zapad razvio nisu napravili nijedan napredni proizvod a da nije jeftinija kopija zapadnog Zapad i dalje drži prednost a kada see zbog robotizacije radna mjesta vrate ta će se prednost povećati

TM
trade_mark
09:12 15.03.2022.

kina vidjela kako djeluju sankcije kad se zapad zainati, pa sad promišljaju je li pametno pomoći starome dedi koji se malo preračunao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?