AKO BUDU UBIJALI UKRAJINSKE BORCE

Zelenski zaprijetio povlačenjem iz mirovnih pregovora zbog Mariupolja

Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks during an address where he says that Russian forces could use chemical weapons in Ukraine, in Kyiv
Foto: ABACA/ABACA
Boris Johnson i Volodimir Zelenski održali su iznenadni sastanak u Kijevu
Foto: ABACA/ABACA
Volodimir Zelenski
17.04.2022.
u 07:40
Nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače, Mariupolj su početkom ožujka potpuno okružile ruske snage i od tada je pod opsadom.
Pogledaj originalni članak

 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zaprijetio je povlačenjem iz mirovnih pregovora s Rusijom ako ruske snage koje opsjedaju grad ubiju ukrajinske borce okružene u lučkom gradu Mariupolju.

"Ono što sada rade... moglo bi zaustaviti svaki oblik pregovora", rekao je Zelenski za ukrajinske medije.

"Tamo ima snaga koje ih apsolutno mrze i mislim da ih neće pustiti žive", rekao je ukrajinski čelnik, govoreći o tome da su mnogi borci opkoljeni u gradu pripadnici Azovske bojne kojom dominiraju nacionalisti čija su desna stajališta već tjednima tema izvještavanja ruskih medija.

Preostali ukrajinski borci utaboreni su u čeličani Azovstal, a Zelenski je potvrdio da su ukrajinske vlasti u kontaktu s njima. Nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače, Mariupolj su početkom ožujka potpuno okružile ruske snage i od tada je pod opsadom. Zelenski je još jednom odbacio ruske zahtjeve da Ukrajina ustupi svoj teritorij Moskvi.

"Ne trgujemo teritorijima i našim ljudima", rekao je, dodajući da su pregovori ipak nužni za okončanje borbi i obranu ukrajinske države.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

V0
Vlaskoulicanec3.0
13:12 17.04.2022.

Krajnje je vrijeme da pregovore preuzme jedan pravi političar a da ovaj pajac nestane sa političke scene. Za dobrobit svih Ukrajinaca!

DU
Deleted user
15:43 17.04.2022.

Bilo bi vrijeme da se Zelenski makne jer jedino što radi je da dolijeva ulje na vatru. Svojim dociranjem što i kako bi trebale učiniti druge zemlje već beskrajno iritira. Tko je on da izdaje naloge drugima.

PR
potrgani reißverschIuss
18:53 17.04.2022.

Jedino kaj Zelenski moze povuci, je Putina za q.... Kaj on misli, ko je on. Mali nacist.