UBIJEN U HARKIVU?

Zloglasnog Putinovog plaćenika likvidirao snajperist? Znali su ga kao 'Krvnika'

Foto: Stringer/REUTERS
Russia's attack on Ukraine continues, in Donetsk region
Foto: Reuters/Pixsell/YouTube
07.06.2022.
u 13:52
Andonov je bio član plaćeničke organizacije poznate pod imenom grupa Wagner, koji mnogi smatraju privatnom vojskom Vladimira Putina.
Pogledaj originalni članak

Ruski plaćenik Vladimir Andonov (44), poznat pod nadimkom 'Krvnik', navodno je ubijen. Vjeruje se kako je zloglasni plaćenik imao ključnu ulogu u masovnom smaknućima ukrajinskih ratnih zarobljenika i pogubljenjima civila u regiji Donbas.

Andonov je svoju notornost stekao boreći se u ratovima u Siriji i Libiji, a vjeruje se kako ga je ubio ukrajinski snajperist u Harkivu, javlja Sky News.

"Vladimir Andonov, poznatiji i kao Vaha, umro je sinoć u Ukrajini tijekom izviđanja područja zajedno sa svojim prijateljem", objavio je ruski list Moskovsky Komsomolets koji su naveli i to da se on borio u specijalnim jedinicama u Donbasu kad je Moskva zauzela 2014. godine Krim.

Andonov je bio član plaćeničke organizacije poznate pod imenom grupa Wagner, koji mnogi smatraju privatnom vojskom Vladimira Putina. Ruska vojska je potvrdila Andonovu smrt na Telegramu navodeći kako ga je vjerojatno ubio snajper.  

VIDEO: Lavrov bjesni zbog propalog puta u Srbiju: Dogodilo se nešto nezamislivo, ovo je uznemirujuća akcija

Poginula dvojica ruskih generala

Vijest o smrti zloglasnog ruskog plaćenika dolazi nakon što je objavljeno da su u zračnom napadu poginula dvojica ruskih generala.

General pukovnik Roman Berdnikov, bivši zapovjednik ruskih snaga u ratu u Siriji,  i general bojnik Roman Kutuzov ubijeni su tijekom vikenda tijekom zasjede ukrajinskih snaga na mostu na području koje je pod kontrolom proruskih separatista.

Kijev tvrdi da je od početka ruske invazije na Ukrajinu ubijeno više od desetak ruskih generala, dok je Moskva potvrdila samo smrt četvorice visokih ruskih vojnih dužnosnika.

Pratite OVDJE rat u Ukrajini

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IN
Indy500
15:28 05.09.2022.

Koje su ovo vijesti? Plaćenika je uvijek bilo i biće... po čemu je baš ovaj posebno vrijedan članka? Nemate niš bolje pisati s bojišta?