Dubrovnik

Znanstvena knjižnica bila bi spašena da se pripoji Sveučilištu

Foto: 'Zvonimir Pandza/Vecernji list'
Znanstvena knjižnica bila bi spašena da se pripoji Sveučilištu
16.04.2010.
u 10:25
Ljetnikovac Skočibuha oštećen je u Domovinskom ratu, a kako nije do kraja popravljen, knjige su u neprimjerenim uvjetima.
Pogledaj originalni članak

Dubrovačke knjižnice već godinama imaju problema s prostorom u kojemu je smještena građa Znanstvene knjižnice. Naime, ljetnikovac Skočibuha, u kojemu knjižnice trenutačno drže građu, oštećen je u Domovinskom ratu, no oštećenja nisu do kraja sanirana pa su uvjeti u kojima se čuvaju knjige sve lošiji.

– Problem s prostorom Znanstvene knjižnice je konstanta. Stanje u Skočibuhi postalo je kritično i trebalo bi to napokon riješiti – istaknula je ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić za podnošenja izvještaja o radu za prošlu godinu. Usto, problem je i to što je čitaonica Znanstvene knjižnice dislocirana od Skočibuhe pa se knjige i drugi materijali trebaju za korisnike prenositi. Rješenje, kojim bi se stvari postavile na svoje mjesto, odvajanje je Znanstvene knjižnice od Dubrovačkih knjižnica te njezino pripajanje Sveučilištu u Dubrovniku, koje bi tako dobilo sveučilišno-znanstvenu knjižnicu.

– O tomu se počelo pregovarati i svi koji sudjeluju u pregovorima zainteresirani su za stvaranje te knjižnice. Međutim, pitanje je u kojim prostorima bi ta knjižnica bila smještena i sigurno je kako ove godine neće biti pokrenuta – rekao je rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković, koji trenutačno ipak ima većih problema s nastavkom radova na kampusu u bivšoj bolnici. Dok se o Sveučilišno-znanstvenoj knjižnici ne donesu konkretne odluke, stanje će ostati kakvo je sada, kritično. Valja se samo nadati da bogata zbirka Znanstvene knjižnice neće pretrpjeti veće štete.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.