NESTABILNA ATMOSFERA

Vakula upozorava: Očekuje se olujno nevrijeme, moguće su i pijavice, a past će i temperature

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Meteorolog Zoran Vakula
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Meteorolog Zoran Vakula
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Meteorolog Zoran Vakula
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Meteorolog Zoran Vakula
03.08.2023.
u 19:16
Na Jadranu će biti nestabilno, umjereno i jako jugo slabjet će, najkasnije u subotu na jugu, a ponegdje će prolazno zapuhati bura i tramontana, a moguća je i pojava pijavica
Pogledaj originalni članak

Olujno nevrijeme, grmljavina i kiša očekuju se u noći sa četvrtka na petak te u subotu. Zbog toga u cijeloj zemlji očekuje se pad temperature, kazao je glavni meteorolog HRT-a, Zoran Vakula za 24sata. 

"Najviša temperatura bit će većinom oko 10 stupnjeva niža od današnje. Pritom će već u noći na petak kiše i grmljavine biti u pograničnom području sa Slovenijom, zatim i u istočnijim krajevima. Gotovo sigurno će ponegdje biti i olujnog nevremena, ne samo u petak nego još i u subotu", rekao je. Istaknuo je da će narednih dana temperature na zapadu biti svježije već od sutra, a za vikend i u cijeloj Hrvatskoj zbog čega je atmosfera vrlo nestabilna. 

Također, Vakula je kazao da je danas još suho, mjestimice sunčano i vedro, ali uglavnom oblačno uz mogućnost povremene mjestimične kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Najviša temperatura bit će većinom oko 10 stupnjeva niža od današnje. Na Jadranu će biti nestabilno, umjereno i jako jugo slabjet će, najkasnije u subotu na jugu, a ponegdje će prolazno zapuhati bura i tramontana, a moguća je i pojava pijavica. Dodao je da će vjetar u unutrašnjosti biti većinom slab do umjeren, a na Jadranu umjeren do jak na udare i olujan južni te jugo, a more uglavnom umjereno valovito. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Trenuci nevjerojatnog užasa u Zagrebu: Nevrijeme rušilo kranove, čupalo stabla, nosilo krovove

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BR
Brdo
15:18 04.08.2023.

Ocito su i Vakulu kupili! Bude uskoro i oluja putovnica, po uzoru na covid putovnicu? Jedva cekam na cjepivo za nevrijeme!

Avatar R2D2
R2D2
20:54 03.08.2023.

Bude li Oluje u Kninu?

DU
Deleted user
20:29 03.08.2023.

U redu,vakula nas je upozorio,i što sad, jedino što mogu je zatvoriti prozore da mi kiša ne pada u sobu,na sve ostalo ne mogu utjecati,ako bude jak vjetar,nosit će crijepove i rušiti stabla,uništavati nasade kao i do sad. Jel možete vratiti severinu umjesto vakule,hvala