propast kompanije

Zrakoplovi Air Australije više ne lete, putnici se sami snalaze

Haile Gebrselassie
17.02.2012.
u 14:00
Zrakoplovima je zabranjen let kada se doznalo da kompanija nema dovoljno novca za gorivo i osnovne potrepštine
Pogledaj originalni članak

Tisuće putnika ostale su nezbrinute nakon kolapsa zrakoplovne kompanije Air Australia. Zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Brisbaneu imala je organizirane letove prema Tajlandu, Havajima i Baliju, a putnici koji su zatečeni propašću Air Australije, javlja Reuters, pokušavaju se vratiti svojim domovima.

– Moja je mama za mene i nekolicinu prijatelja uspjela rezervirati let za sutra ujutro koji će nas odvesti do Singapura. Ondje moramo čekati nekoliko dana da bismo se mogli prebaciti do Melbournea – objasnio je svoju situaciju Australac Tyson Bradshaw koji je "zapeo" u Phuketu na Tajlandu.

Oko 300-tinjak zaposlenika Air Australije čeka nesigurna budućnost nakon što je kompanija otišla u stečaj. Putnici koji su rezervirali karte za letove Air Australije unutar zemlje krah kompanije potpuno je iznenadio.

– Najgore je što nema nikoga da nam pomogne. Pokušali smo zvati urede zrakoplovne kompanije, ali nitko se ne javlja – komentirali su današnju situaciju nezadovoljni putnici.

Zrakoplovi Air Australije prizemljeni su kada se doznalo da kompanija nema dovoljno sredstava za gorivo ili bilo kakve osnovne potrebe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

XA
xaron
20:50 17.02.2012.

Istina-boli... Ne dramatiziraj. Ova propala kompanija je marginalna za Australiju. Glavni prevoznik je Quantas i on održava 90 % linija.

IB
istina_boli
16:28 17.02.2012.

Australija je i do sada bila prva po broju samoubistava, zbog velike izoliranosti, a sad od kada ce im, zbog propasti avio kompanije, karte drasticno poskupjet, postat ce jos vise izolirani, jer vecina ljudi si nece moci priustit taj uzitak. Dakle , tko se tamo iselio, tamo i ostaje.

Avatar morski covik 1
morski covik 1
19:54 17.02.2012.

mislis li da je izoliranost od ostatka ovog trulog planeta hendikep?