"zemunski zločini"

Zver: Nisam toliko bolestan da šefovoj ljubavnici odsiječem glavu

Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
Zver: Nisam toliko bolestan da šefovoj ljubavnici odsiječem glavu
05.09.2012.
u 19:05
Prema Kalinićevim riječima Simović, s kojim se sve do sredine 2010. skrivao u Hrvatskoj, brani Bojovića jer mu je za to šef "Zemunaca" obećao 700.000 dolara
Pogledaj originalni članak

Sretko Kalinić Zver (38) kojemu se zajedno s Milošem Simovićem sudi za zločine "zemunskog klana", na današnjem je ročištu u Beogradu obznanio da je sva ubojstva za koja se tereti počinio po nalogu svog šefa Luke Bojovića.

Kalinić je rekao da je u svim tim zločinima, počinjenim 2004. godine, s njim bio i Luka Bojović koji je, kako je naveo, pucao kada bi njemu "zakazalo" oružje.

Uz Kalinića i Simovića, donosi Blic, u odsustvu se sudi i samom Bojoviću te Vladimiru Milisavljeviću, koji su uhićeni u Valenciji i čije se izručenje iz Španjolske još uvijek čeka.

Prema Kalinićevim riječima Simović, s kojim se sve do sredine 2010. skrivao u Hrvatskoj, brani Bojovića jer mu je za to šef "Zemunaca" obećao 700.000 dolara.

Dvojica "Zemunaca" ponovo su se prepirala i u vezi žena, tko je bio s čijom suprugom i tko je koga varao.

– Bojović je inicirao ubojstva kao osvetu za ubojstvo Željka Ražnatovića Arkana. Rekao mi je da su oni odgovorni za Arkanovo ubojstvo. Moj motiv bio je to što mi je Bojović pomagao u bijegu i bio mi dobar prijatelj. Sve što sam učinio bilo je jer smo prijatelji, nisam to radio za novac – rekao je Kalinić.

Simović je pak kazao kako je "suvišno da objašnjava je li je nekoga ubio, zakopao i opljačkao".

– Kalinić me mrzi i sav se izobličio od mržnje, želi mi nauditi jer misli da je zbog mene u zatvoru. Isto mi je, Vlada Milisavljević ili Sretko Kalinić, nemam potrebe da ih branim. Ni s jednim od njih, ni s Lukom Bojovićem nisam prijatelj – zaključio je Simović koji je odbio odgovarati na pitanja suda, tužiteljstva pa i obrane.

Za razliku od njega Kalinić je ipak odlučio odgovarati na pitanja suca pa je tako i komentirao optužbe Simovića kako je planirao ubiti nekolicinu novinara i ljubavnicu ubijenog šefa "Zemunaca" Dušana Spasojevića kojega je naslijedio Bojović.

– Da sam htio ubiti novinare, mogao sam smaknuti 200 ili 300 njih dok sam bio u bijegu. A nisam planirao ni odsjeći glavu ljubavnici Dušana Spasojevića s kojom je imao djecu, pa toliko bolestan nisam – naglasio je Kalinić i dodao da je Simović bio poznat po nadimku Derpe jer je silovao "jednog dječaka iz Zemuna".

>>Kaliniću i Simoviću potvrđeno po 30 godina za ubojstvo Đinđića

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RE
@rea
20:15 05.09.2012.

Sezona kasne zelene salate.

LE
lebar
19:25 05.09.2012.

bzveze clanak

BO
bosut1
20:27 05.09.2012.

Boze, pa da li ikoga u Hrvatskoj interesiraju ovakve i ove vijesti?Sta vam je VL-ovci,vi ko da zivite u srbiji a ne u Hrvatskoj.