Želja dječaka

Akcija upisa u registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica u OŠ Bukovac

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Akcija upisa u registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica u OŠ Bukovac
23.05.2014.
u 12:54
Zaklada Ana Rukavina ispunila je želju učenika uspješno izliječenog od leukemije
Pogledaj originalni članak

U OŠ Bukovac (Trnac 42) u subotu, 24. svibnja, od 10 do 12 sati Zaklada Ana Rukavina upisivat će građane u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcijom upisa u OŠ Bukovac Zaklada je željela ispuniti želju Luke Mihelića, učenika 8. razreda OŠ Tituš Brezovački uspješno izliječenog leukemije, da se što više građana upiše u Registar i tako pomognu nekome teško oboljelom. U sklopu akcije upisa u Registar, OŠ Brezovački organizirat će i akciju uređenja školskog okoliša. Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti koji se budu pridružili eko akciji, mogu se upisati i u Registar.

Postupak upisa za akciju koja nosi poruku "Lijek je u nama" sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Hrvatski Registar danas broji više od 44.300 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Kako je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide), donori iz hrvatskog registra dali su šansu za život 24 oboljelih u Hrvatskoj i 17 u inozemstvu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.