Zagrebački komandosi

Bivši specijalci nude turistima avanture koje će pamtiti cijeli život

Foto: Nemo-adria
pustolovina (1)
Foto: Nemo-adria
pustolovina (1)
Foto: Nemo-adria
pustolovina (1)
Foto: Nemo-adria
pustolovina (1)
16.05.2012.
u 08:44
Bivši pripadnici specijalnih postrojbi hrvatske vojske četiri su godine radili na projektu, a svi koji vole avanturu mogu je iskusiti na kopnu, zraku, u vodi i pod zemljom
Pogledaj originalni članak

Kada je prije nekoliko godina dvadesetak pripadnika specijalnih postrojbi MORH-a umirovljeno, za iskusne “vojničine” i adrenalinske ovisnike ipak još nije bilo vrijeme za “predaju”. Umjesto da se pridruže brojnoj masi umirovljenika i otpočnu usporeniji životni tempo, dugogodišnji suborci i prijatelji odlučili su nastaviti radni vijek bavljenjem pustolovnim turizmom. Svoje specijalne vještine iz vojničke obuke poput ronjenja, skakanja s padobranom, snalaženja u prirodi bez hrane i vode, pretočili su u nekoliko adrenalinskih projekata, među kojima je najzanimljiviji "Mačak u vreći".

– Četiri smo godine radili na ovom projektu, a u njemu adrenalinskim ovisnicima nudimo gotovo sve što se pod pustolovnim turizmom može podrazumijevati – oslikava bivši specijalac, sada suvlasnik tvrtke Nemo, Adria Rene Cipovec napore svojih kolega uložene u novi poslovni pothvat.

Cipovec ne otkriva mnogo o projektu koji starta polovicom svibnja ove godine jer mu samo ime kaže da krije mnogo toga pustolovnog i zanimljivog, ali ističe kako nijedan sudionik do kraja projekta neće znati što će ga sve “snaći” u ovoj avanturi.

No neke stvari izričito su jasne unatoč dugogodišnjoj borbi s hrvatskom administracijom. Nekadašnji bojovnici, sada turistički djelatnici, ishodili su sve potrebne dozvole za obavljanje pustolovnog turizma.

– Nije lagano biti u ovoj branši, ponekad mi se čini da je lakše bilo na bojnom polju nego uhvatiti se u koštac s hrvatskom administracijom, propisima, zakonima, pravilnicima...No mi želimo raditi sve po zakonu, pa smo zato toliko dugo pripremali projekt, pojašnjava suvlasnik tvrtke Nemo-Adria. Ujedno ističe da su svi sudionici njihovih pustolovnih događanja osigurani, ali su i mjere predostrožnosti podignute na maksimum.

– Upravo zato jer smo bivši specijalci dobro znamo odakle vreba opasnost i kako se tijekom neke pustolovine zaštititi. Uz svakog našeg “pustolova - amatera” dolazi po jedan bivši specijalac, sada instruktor. Na sve pazimo kako bismo našim korisnicima pružili maksimalan užitak u sadržajima koje smo planirali – ističe Cipovec.

Iako detalji nisu poznati, projekt obuhvaća akciju na kopnu, zraku, vodi te čak i pod zemljom na više od 10 tisuća četvornih metara. Što su točno u prvom ovogodišnjem jedinstvenom pustolovnom projektu pripremili nekadašnji pripadnici elitnih borbenih postrojbi, svi zainteresirani mogu otkriti već za 999 kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RE
Renavoid
10:28 17.05.2012.

Fora :)

VI
vilica
22:00 16.05.2012.

Odlična inicijativa!!!