Udruga Vestigium

Chefica: Danas ravioli s hobotnicom s Korčule

Foto: Facebook
Chefica: Danas ravioli s hobotnicom s Korčule
20.05.2016.
u 11:00
Nataša Validžić nakon rada u restoranima skrasila se u dječjem vrtiću i kuha zdrave obroke, koje će kuhati i na današnjoj radionici
Pogledaj originalni članak

Radila je u hotelu Palace, Klubu Maksimir, učila kuhati u Americi.

A onda je prije 15 godina odlučila promijeniti način kuhanja. Odnosno korisnike. Umjesto za goste restorana, sada kuha za djecu. Nataša Validžić, koju popularno zovu “Chefica”, meni osmišljava u kuhinji jednog zagrebačkog dječjeg vrtića. Ali priprema isključivo zdrave jelovnike.

Spremajte obiteljski obrok

Njen talent da od raznih namirnica složi zdrav, uravnotežen, a iznimno jednostavan obrok, primijetila je i Irena Borovina, predsjednica udruge Vestigium, zajednice građana koja se brine za poboljšanje kvalitete života na zdrav i kreativan način. U prostorima udruge u Rudeškoj 142 na Vrbanima pokrenuli su radionice zdravog kuhanja kako bi potaknuli ljude na pripremu obiteljskih obroka. A sljedeću radionicu tzv. poticajnog kuhanja pripremaju večeras u 19 sati. Za radionicu primaju donacije od 40 do 100 kuna – prema mogućnostima za troškove namirnica i prostora.

Domaća pašteta i varivo

– Radit ćemo raviole punjene hobotnicom ulovljenom u blizini Korčule u umaku od šparoga i trgance s tartufima – kaže Nataša Validžić dodajući kako zdrava hrana ne mora nužno biti skupa. Budžet u vrtiću, ističe, poprilično je ograničen pa moraju biti kreativni ne bi li osmislili vrtićki meni. Rade, primjerice, domaću paštetu od piletine, varivo od ječma sa suhim mesom, peku svoje kolače s malo šećera...

– Čim smo počeli mijenjati prehranu, izbacili smo goveđu kocku i margarin – kaže “Chefica”. Roditelje i one koji dođu na radionicu, potiče da, umjesto da kupuju gotova jela, naprave, primjerice, fritaju sa šparogama ili šalšu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.