OD IDUĆEG PETKA

Ciklus izložbi 'Trijenale autoportreta' dolazi u Samobor: Pogledajte umjetnine iz 'Zbirke Roglić'

Foto: Pučko otvoreno učilište
Foto: Pučko otvoreno učilište
Foto: Pučko otvoreno učilište
Foto: Pučko otvoreno učilište
Foto: Pučko otvoreno učilište
11.10.2024.
u 16:00
Namjera je da umjetnici kroz tu, jednu od najstarijih, ali vječno aktualnih tema u umjetnosti, pokažu beskrajno bogatstvo svojih rukopisa i izričaja.
Pogledaj originalni članak

Ciklus izložbi pod nazivom Trijenale autoportretapokrenut je 2008. godine inicijativom umjetnika Branimira Dorotića potaknutog željom predstavljanja javnosti dotad nepoznate kolekcije umjetničkih radova manjeg formata „Zbirke Lukin“, dok ove godine će se  predstaviti umjetnine iz „Zbirke Roglić“ u Galeriji Prica od idućeg petka, a pogledati ju možete sve do  8. prosinca.

Izložba „6. međunarodni trijenale autoportreta“ slijedi zacrtan put koji je prepoznat u umjetničkom svijetu svojim tradicionalnim održavanjem svake tri godine na kojoj se predstavlja preko stotinu umjetnika svih profila i generacija. Namjera je da umjetnici kroz tu, jednu od najstarijih, ali vječno aktualnih tema u umjetnosti, pokažu beskrajno bogatstvo svojih rukopisa i izričaja.

Na ovoj, po svemu zanimljivoj, žiriranoj likovnoj smotri, koja je prepoznata i značajna za prvenstveno umjetnike iz cijele Republike Hrvatske koji redovito sudjeluju, a koja je u svom zadnjem izdanju dobila svoj međunarodni karakter obuhvativši i umjetnike susjednih država (Italija, Njemačka, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, ali i SAD i Kanade) čime je izložba dobila svoj internacionalni karakter.

Na izložbi „6. međunarodni trijenale autoportreta“ predstavljeni su radovi 114 umjetnika. Autorica izložbe je Iva Körbler, povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka. Svečano otvorenje izložbe „6. međunarodni trijenale autoportreta - Autoportret kao intimni vremeplov" je 18. 10. u 19 sati u Galeriji Prica, POU Samobor. Organizator izložbe je Galerija Prica i Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija RH, Zagrebačka županija i Grad Samobor.

VEZANI ČLANCI:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.