KULTURNI PROGRAM

Uspjeh prvog izdanja Zagrebačkih kvartova kulture: 'Posjetilo nas je 10.000 ljudi, sljedeće godine imat ćemo više kvartova'

Zagreb: Filmska projekcija u sklopu programa Zagrebački kvartovi kulture
Igor Kralj/PIXSELL
11.10.2024.
u 11:31

Program je započeo u lipnju u Novom Jelkovcu koncertom Zagrebačke filharmonije, a ukupno je bilo uključeno sedam kvartova: Novi Jelkovec, Sveta Klara, Malešnica, Siget, Gajevo, Srednjaci i Ravnice.

Prvo izdanje Zagrebačkih kvartova kulture tijekom lipnja, srpnja i rujna obišlo je sedam zagrebačkih kvartova i sugrađanima omogućio direktan susret s kazalištem, suvremenim cirkusom, koncertima i filmovima. Program je započeo u lipnju u Novom Jelkovcu koncertom Zagrebačke filharmonije, a ukupno je bilo uključeno sedam kvartova: Novi Jelkovec, Sveta Klara, Malešnica, Siget, Gajevo, Srednjaci i Ravnice. Projekt je organizirao Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture uz podršku Grada Zagreba. 

U sklopu programa održano je više od 60 raznovrsnih događanja u kojima je sudjelovalo oko 250 izvođača, dok je projekt svojim prisustvom podržalo više od deset tisuća posjetitelja, pohvalili su se iz Grdaa. Svi programi za posjetitelje su bili besplatni. 

Zagreb: Filmska projekcija u sklopu programa Zagrebački kvartovi kulture
1/6

“Ideja ovog projekta je da povećamo dostupnost kulture i umjetnosti u svim dijelovima grada, i tijekom ovog ljeta doista su stanovnici kvartova u vlastitom susjedstvu imali prilike za direktne susrete s kazalištem, suvremenim cirkusom, koncertima i filmovima“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević dodavši kako su odaziv i reakcija publike pokazatelj važnosti nastavka i širenja ovakve inicijative. 

Projekt će ponovno krenuti na otvorenim prostorima zagrebačkih kvartova u travnju iduće godine. Planira se povećati na 12 kvartova, od čega će 10 biti novih kvartova među kojima će biti Klaka, Vrbani i Lanište, a program će se ponoviti u Novom Jelkovcu i  Malešnici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije