bizek

Djeca se igraju na ulici, jer nemaju igralište koje je u planu 40 godina

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Djeca se igraju na ulici, jer nemaju igralište koje je u planu 40 godina
21.02.2013.
u 19:00
Nakon što su riješeni svi imovinski odnosi, mještani vjeruju kako će napokon krenuti izgradnja obećanog terena iza škole
Pogledaj originalni članak

Više od dvjesto djece na Bizeku u Podsusedu nikako da dočeka svoje igralište. Lokacija iza stare škole na Bizeku II spremna je već godinama, a odnedavno su riješeni i imovinsko pravni odnosi oko zemljišta, no pomaka nema.

– Već su tri peticije skupljene, posljednja je imala 340 potpisa. Nismo dobili nikakvo rješenje, iz Grada su obećali doći...Najbliže igralište za ovu djecu je daleko dva kilometra. Ovo je kvart s puno male djece koja se igraju na ulici. Želimo da se iza škole naprave sportsko te dječje igralište, kao i parkiralište te rasvjeta. Imovinski problemi su riješeni, rekao je Hrvoje Banović, inače potpredsjednik lokalnog HSLS-a. Njegov nadređeni u stranci Josip Burek kaže da dosad nisu dobili ništa osim usmenih obećanja pročelnika Davora Jelavića.

– Ideja o igralištu iza stare škole postoji već 40 godina. Nećemo odustati dok se ono ne napravi igralište - kaže on. Majka tri djevojčice Suzana Mihalinec, istome se nada već godinama.

– Puno bi mi značila izgradnja jer se djeca nemaju gdje igrati, najbliži bus je u Gajnicama, a busevi ne voze baš često. Ako roditelji nemaju auto, sve je još teže. Djeca vole igralište, u kvartu ih je zaista puno, i rado bi se igrala, nemaju gdje - žalosna je Suzana.

No, ako je suditi po najavama iz nadležnog gradskog ureda, gradnja bi ipak uskoro mogla početi.

– Najizglednije je da će na Bizeku izgradnja privremenog igrališta krenuti na proljeće, najvjerojatnije u svibnju. Budući da urbanistički plan uređenja nije još ni u izradi za područje oko škole, ne bi se smjelo ništa niti graditi, no za djecu će se riješiti nekih 400 m2 kako bi se mogla igrati, kazala je Vlatka Jednaković iz Gradskog ureda za izgradnju.

>>Kultno igralište u Klaićevoj odlagalište razbijenih boca i šprica

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BU
BubyZG
19:16 21.02.2013.

Pa valjda bandić zna da su fontane važnije !! ( bandić namjerno malim slovima ) !!!!

OB
-obrisani-
20:20 21.02.2013.

Glasujte za Bandića, on najbolje zna kaj vam treba.