Što je s projektom koji, kažu, želi 10.000 ljudi

Domovinski pokret: U parku na Savici ima mjesta i za igralište i za crkvu

Foto: Župa bl. Alojzija Stepinca
Domovinski pokret: U parku na Savici ima mjesta i za igralište i za crkvu
14.02.2022.
u 20:00
Park na Savicije, tvrde u Domovinskom pokretu, dovoljno prostran da u njemu budu i crkva i dječje igralište.
Pogledaj originalni članak

Gradnja crkve na Trnjanskoj Savici želja je više od 10.000 Zagrepčana, poručili su jučer skupštinari iz redova Domovinskog pokreta. Zastupnik Igor Peternel najavio je da će u ime svog kluba u Skupštini postaviti gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću pitanje što je s gradnjom crkve na Savici.

Park je, tvrde u Domovinskom pokretu, dovoljno prostran da u njemu budu i crkva i dječje igralište. Predsjednica udruge Stepinčeva Savica Ivana Bandov podsjetila je da su udrugu osnovali kao pokušaj tamošnjih župljana i stanovnika da daju svoj doprinos gradnji župne crkve Blaženog Alojzija Stepinca u svom kvartu– Kapelica i pastoralni centar koji župa koristi u Ulici Zvonimira Rogoza ne zadovoljavaju ni približno potrebe za nedjeljnim bogoslužjem i raznim aktivnostima koje se u župi odvijaju – kazala je I. Bandov. Skupštinski zastupnik Domovinskog pokreta Slaven Dobrović poručio je da u vezi s gradnjom crkve na Savici ponajprije nedostaje dijaloga, posebno o lokaciji, a upozorio je i na komunalne probleme kvarta, osobito u vodoopskrbi i odvodnji. Osvrnuo se i na problem zbrinjavanja otpada.

– Ono što danas imamo ustvari je kontinuitet projekata Milana Bandića unatoč tomu što je sadašnji gradonačelnik dobio najveći dio glasova upravo kao najsnažniji garant diskontinuiteta Bandićeve politike – zaključio je Dobrović.•

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.