'MOGU NAPLATITI KOLIKO ŽELIM'

Stranac uzeo taksi u Zagrebu, prisjelo mu kad je vidio cijenu vožnje od 3 kilometra: 'Ovo su neki mutni poslovi'

Zagreb: Novoosnovani Nezavisni sindikat vozača taksija održao prosvjed upozorenja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
19.09.2024.
u 20:56

Prema njegovim riječima, kada je iznenađeno komentirao cijenu, vozač je navodno rekao: "Mogu naplatiti koliko god želim. Ako ne platiš, zvat ću policiju."

U Facebook grupi Expats in Zagreb, grupi kojoj redovito pristupaju svi koji su iz drugih država doselili u hrvatski glavni grad, jedan anonimni korisnik naveo je slučaj u kojem mu je za vožnju od tri kilometra od Glavnog kolodvora naplaćeno 50 eura. Prema njegovim riječima, kada je iznenađeno komentirao cijenu, vozač je navodno rekao: "Mogu naplatiti koliko god želim. Ako ne platiš, zvat ću policiju."

Korisnik je, piše u grupi, odlučio platiti navedeni iznos zbog straha od mogućih posljedica. Nakon plaćanja korisnik je primijetio da je transakcija na izvodu kartice označena kao "kasalo usluge kasina". "Ovo mi se ne čini vjerojatnim nazivom za taksi službu i ne mogu a da ne pomislim da su to neki mutni poslovi", dodao je korisnik. Komentatori su autoru objave pisali da se vjerojatno radi o taksistu tvrtke Kasalo usluge, no informacije nisu službeno potvrđene.

U komentarima mu se javio i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar, koji smatra da je korisnik najprije trebao provjeriti cijenu vožnje, a tek onda sjesti u automobil. "Problem je u tebi. Kad zaustavim taksi, kažem kamo želim ići i pitam koliko će to otprilike koštati. Ako ne žele reći, ne idem. Za bilo koju uslugu koju koristiš, moraš pitati koja je cijena! Ne samo za taksi, nemoj se kasnije žaliti", piše Pernar.

Nije ovo prvi slučaj šokiranih korisnika zagrebačkih taksija. U srpnju smo pisali o muškarcu koji je za vožnju od samo osam kilometara, od Podsuseda do okretišta Črnomerec, platio 65 eura. Mjesec dana ranije državljanin Bosne i Hercegovine nemilo se iznenadio kada mu je vozač taksija u Zagrebu vožnju od 13 km u 15 sati poslijepodne naplatio 127 eura, i to po automobilu, jer je čovjek za prijevoz svoje sedmeročlane obitelj naručio dva vozila.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Pogledajte sve transformacije Maje Šuput tijekom zadnjih 25 godina, dosta se promijenila

Zagreb: Novoosnovani Nezavisni sindikat vozača taksija održao prosvjed upozorenja
1/25

Komentara 25

LO
loraxy
21:37 19.09.2024.

!!!! KRIMINAL !!!!

DA
dallas1974
22:01 19.09.2024.

U Rimu je fiksirana cijena taksi usluge od Fiumicina do bilo kojeg dijela Rima. Dakle, europsko zakonodavstvo poznaje ograničavanje cijena. Trebalo bi (u interesu turizma) odrediti maksimalnu cijenu vožnje po kilometru. Naravno, zna se zašto se takav zakon/pravilnik neće donijeti.

JF
Jure_Francetić
21:17 19.09.2024.

"Mogu naplatiti koliko god želim", nije isto kao recimo "mogu izreći cijenu vožnje koliko god visoku želim". Nisi ti još nikad naplatio previše "čovjeku", bojim se da kada te taj tren jednom zatekne, susrest ćeš se sa surovom istinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije