Odvajamo otpad, usvajamo navike

Edukativnom kampanjom zagrebačku djecu uče razvrstavanju otpada

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Tomislav Tomašević predstavio je edukativno-informativni projekt Odvajamo otpad, usvajamo navike!
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Tomislav Tomašević predstavio je edukativno-informativni projekt Odvajamo otpad, usvajamo navike!
04.02.2022.
u 15:18
U predstavi „Čistograd“, koja je premijerno izvedena na reciklažnom dvorištu, djeci se kroz igru i zabavu približava proces odvojenog prikupljanja otpada te pobuđuje ekološka osviještenost i briga za okoliš.
Pogledaj originalni članak

Dječjom edukativno-ekološkom predstavom te informativnom kampanjom #razvrstajme (kreni od sebe) za osnovce i vrtićance, zagrebačka Čistoća i Grad najmlađe žele naučiti razvrstavanju otpada i ekološkoj osvještenosti. 

Radi se o edukativno-informativnom projekt za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi „Odvajamo otpad, usvajamo navike!“, a okosnicu svih aktivnosti čine dva podprojekta usmjerena na različite dobne skupine: dječja edukativno-ekološka predstava „Čistograd“ za vrtićku dob, te edukativno-informativna kampanja „#razvrstajme (kreni od sebe)" za osnovnoškolsku dob. Oba podprojekta također su odobrena od strane Agencije za odgoj i obrazovanje. 

U predstavi „Čistograd“, koja je premijerno izvedena na reciklažnom dvorištu, djeci se kroz igru i zabavu približava proces odvojenog prikupljanja otpada te pobuđuje ekološka osviještenost i briga za okoliš. Glavni likovi su stablo, cvijet, te dječak i djevojčica koji žive u gradu. Predstavu izvodi Teatar Mjesec.
 
- U kampanji se obraćamo današnjim osnovnoškolcima putem komunikacijskih kanala koje koriste (web, Youtube, Instagram, TikTok) i osobe koju uvažavaju. Okosnica kampanje je serijal video uradaka, u kojem se naglašava nužnost razvrstavanja i ponovne uporabe otpada, popraćen promotivnim objavama na društvenim mrežama. Kruna kampanje je nagradni natječaj gdje tražimo osnovnoškolce da nam pošalju fotografije kako u svom kućanstvu razvrstavaju otpad, a pobjednica ili pobjednik osvaja upoznavanje s JoomBoos influencerima za cijeli svoj razred! - poručuju u Čistoći. 
 

Na predstavljanju su gradonačelnika, podsjetimo, dočekali prosvjednici koji su protiv izgradnje spalionice u Resniku. 

– Vi i dalje nastavljate sve projekte Milana Bandića, za to vas nismo podržavali, za to se nismo borili. Kako vam nije neugodno da izdajete sebe. Tražimo da nas primite još od 17. srpnja, niste našli ni pola sata vremena za nas koji smo vam bili najodanija podrška – kazala je voditeljica udruge za zaštitu okoliša Resnik.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.