a gdje je chanel?

Elitni kompleks nitko ne želi kupiti ni za 31 milijun kuna

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Centar Cascade
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Centar Cascade
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Centar Cascade
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Centar Cascade
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Centar Cascade
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Centar Cascade
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Centar Cascade
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Centar Cascade
11.12.2013.
u 08:12
Druga dražba održat će se 17. prosinca, a cijena će i dalje padati
Pogledaj originalni članak

Nekada elitni Cascade centar nitko ne želi kupiti ni za 31 milijun kuna, za koliko je ponuđen na zadnjoj, nedavno održanoj dražbi na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Rijetki zainteresirani

Kompleks s poslovnim prostorima u kojem su se prodavali brendovi Dior, Chanel i drugi u samo dvije godine postao je zapušteni mrtvi kapital na kraju Tkalčićeve ulice, a jedino što se u njemu trenutačno koristi jest garaža za parkiranje koja je najjeftinija u gradu, četiri kune za sat vremena.

Ni nakon 12. dražbe nije se javio nijedan zainteresirani kupac, u centru nema najmoprimaca, a teško da će se išta promijeniti i na 13. dražbi.

– Nažalost, dosad nije bilo nijednog zainteresiranog kupca. Neki su centar obilazili, provjeravali ga, no još nije bilo konkretnih ponuda o kojima bi se moglo govoriti – kazao je stečajni upravitelj Nebojša Antolić.

Prema podacima iz Očevidnika nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom i stečajnom postupku, objekt je procijenjen na gotovo 180 milijuna kuna, a njegova cijena, kako je slikovito rekla sutkinja prilikom jedne dražbe, može pasti i na jednu kunu.

– Nova dražba održava se 17. prosinca i nadamo se da će se netko zainteresiran javiti, a cijena može padati sve dotle dok netko centar ne kupi – dodao je stečajni upravitelj.

Cascade, čija je površina veća od 16.000 metara četvornih, ima zamršenu vlasničku strukturu. Naime, investitor je bila tvrtka Molteh, generala Vladimira Zagorca, građen je na crkvenom zemljištu, koja je investitoru dala pravo građenja na 99 godina. Tvrtka Illuminatio, koji je pak osnovala luksuzni Cascade centar, završila je u stečaju zbog nepodmirenih obveza od milijun kuna, a do njega je došlo jer Illuminatio nije mogao plaćati dospjele obveze koje nije podmirivalo više od 40 trgovina u centru zbog lošeg prometa.

Ako se zgrada proda, novac će se podijeliti vjerovnicima, a najveći dio potražuju dvije austrijske banke. Iako je bilo riječi da će se prostori prenamijeniti te da bi se u njih mogli smjestiti fakulteti, još uvijek ne postoji konkretan plan.

Nema više šoping-centra

– Znam samo da tamo više neće biti šoping-centar. Planirano je svašta, no nema ničeg konkretnog. Nije se javio nijedan kupac, dražba ide dalje i čekat ćemo dok sve to ne završi – kazao je Mijo Gabrić, glavni ekonom Kaptola.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SH
songman_hr
09:28 11.12.2013.

Dajte ga meni za 0 kn, bum ga pretvoril u velebni kupleraj, ionako Tkalči treba vratit stari sjaj.

MY
mycropht
09:46 11.12.2013.

Kad s vragom tikve sadi i Crkva obere bostan.

Avatar s_trava
s_trava
10:37 11.12.2013.

Pretvoriti u štalu za krave muzare i da se za njih brine ekipa iz Remetinca jer imaju iskustva u mužnji.