ZET

"Eurotramvajem" protiv euroskepticizma u metropoli

Foto: Hvidra Zagreb
"Eurotramvajem" protiv euroskepticizma u metropoli
23.11.2011.
u 13:40
Obojen u europske boje, s porukama združivanja, ovaj je tramvaj, procjenjuju svi predstavnici grada, države, kao i institucija i stranaka, snažna poruka za europsku integraciju.
Pogledaj originalni članak

Tramvajem protiv euroskepticizma – tako bi se mogla nazvati akcija Zajednice udruga Hvidre grada Zagreba i Zajednica udruga branitelja Zagrebačkog holdinga koji su danas svečano u promet pustili prvi "eurotramvaj".

Obojen u europske boje, s porukama združivanja, ovaj je tramvaj, procjenjuju svi predstavnici grada, države, kao i institucija i stranaka koji su se u velikom broju odazvali pozivu branitelja Zagrebačkog holdinga, snažna poruka za europsku integraciju.

– Danas upućujemo poruku Hrvatskoj javnosti i Europskoj uniji da su Grad Zagreb, Holding, Krovna udruga specijalne policije, Hvidra Grada Zagreba i Zajednica udruga branitelja Zagrebačkog holdinga za ulazak u EU. Svi smo 1991. sanjali da Hrvatska bude u NATO-u i Europskoj uniji. Doživjeli smo da smo ušli u NATO i nadamo se da ćemo doživjeti i ulazak u Europsku uniju – poručio je Mirko Ljubičić, predsjednik Zajednice udruga Hvidre  grada Zagreba.

Projekt su osmislili branitelji uz pomoć predsjednika Republike Ive Josipovića koji je podržao njihovu akciju.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem napomenuo je da je ovo dobra poruka branitelja koji pokazuju kako podržavaju ulazak i time dokazuju kontinuitet u donošenju ispravnih odluka, kako '91., tako i danas.

– Iznimno je važno i dobro da Hvidra i branitelji izražavaju ovako snažnu poruku. Daju nam moralnu snagu da posao uspješno privedemo kraju, da potpišemo ugovor, da uspješno prođe referendum, da svi zajedno dajemo svoj glas za ulazak u Europsku uniju – kazao je Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija i prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a.

Ipak, na kraju valja spomenuti da je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ustvrdio da je mnogobrojnost političke elite uvjetovana prije svega predizbornim vremenom, završivši svoj kratki govor porukom: "Zajedno u ratu, zajedno u miru."

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

DE
deus ex machina
15:47 23.11.2011.

OPET NAS \"FARBAJU\" !!! Nadam se da nećemo opet biti \"\"ko guske u magli\" !

DU
Deleted user
13:51 23.11.2011.

ovaj je tramvaj, procjenjuju svi predstavnici Grada, države, kao i institucija i stranaka snažna je poruka za europsku integraciju. Jaču bi poruku dali građanima da ste svoje pozadine obijali.

NO
novahrvatska
22:33 24.11.2011.

Taj tramvaj treba kamenovati!