odgoda zbog snijega

Glavni kolodvor zatvara se tek 1.
 ožujka, uz posebne linije ZET-a

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Glavni kolodvor zatvara se tek 1.
 ožujka, uz posebne linije ZET-a
23.01.2013.
u 10:30
Vlakovi će stajati u Resniku, Sesvetama i Maksimiru te na Zapadnom kolodvoru, no još se ne zna hoće li HŽ-ova karta vrijediti i u ZET-u
Pogledaj originalni članak

Zbog snijega koji je napadao prošlog tjedna odgođena je obnova sigurnosnog sustava na Glavnom kolodvoru. Tako će se kolodvor umjesto 1. veljače na deset dana zatvoriti 1. ožujka, a promet će se preusmjeriti na obližnje postaje.

– Glavni kolodvor tada neće biti stanica, nego će vlakovi koji voze iz smjera Vinkovaca, Osijeka i Koprivnice voziti do stajališta Resnik, Sesvete i Maksimir. Na zapadnom dijelu Zagreba vlakovi iz Ljubljane, Splita i Rijeke zaustavljat će se na Zapadnom kolodvoru – kazali su iz HŽ Infrastrukture te dodali da će biti organizirane i autobusne linije od Resnika do Glavnoga kolodvora, a bit će uvedena i posebna tramvajska linija Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor – Borongaj.

Hoće li HŽ-ove karte vrijediti u vozilima ZET-a, koji će prevoziti putnike do centra, još se ne zna jer se još pregovara. Projekt zamjene sustava signalno-sigurnosnih uređaja vrijednog 12,6 mil. eura HŽ Infrastruktura pokrenula 2010. godine, a većinu novca namaknut će od Europske unije. Sustav se mijenja jer je postojeći napravljen od 1936. do 1940. godine, zastario je i zapreka je u prometovanju.

– Njegova sigurnost nije upitna, ali je jako usporen pa se usporava i promet. No ne možemo ništa učiniti dok se vrijeme ne proljepša jer temperatura mora biti iznad nule – rekli su u HŽ-u.

>>Glavni zagrebački kolodvor zatvara se na 10 dana!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.