Tjedan restorana

Gosti traže tanjur više, kuhari i vlasnici sretni zbog dobrih kritika

Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
Gosti traže tanjur više, kuhari i vlasnici sretni zbog dobrih kritika
09.03.2013.
u 00:03
Tako dobro dugo nismo jeli, a atmosfera je ugodna - ocjena je posjetitelja koji su sinoć pohrili u restorane
Pogledaj originalni članak

Steak, krumpir i maslinovo ulje, grdobina i losos u kriol umaku ili ravioli sa crveni radičem - samo su neki od sastojaka u tri menija koje restoran OXBO u zagrebačkom Hiltonu nudi tijekom Tjedna restorana.

–Najviše posla tijekom tjedna odlazi na pripremu jela, jer u 20 minuta pripremamo predjelo i glavno jelo. Imamo samo 85 mjesta pa smo neke i odbili. Ovo je super promocija, ljudi vide što nudimo, kazao je Tomislav Nikšić, glavni kuhar.

Spektakularno

Da su gosti zadovoljni svjedoče i Dominik i Silvana, par koji je uživao u ribljem meniju.

– Jeli smo losos i grdobinu, najbolje što smo jeli već dugo, kazali su.

Zadovoljni su i u restoranu Les Ponts.

–Tjedan restorana traje 10 dana, pripremili smo mesni, vegetarijanski i riblji meni. Uz to, za sto kuna, dobivate čašu bijelog vina ili crnog vina. Očekujemo veliki posjet, prošla takva akcija bila je savršena. Super nam se poklopio i Dan žena, restoran je pun. Četvrtak, petak i subota već su prodani. Komentari ljudi su sjajni - kaže voditelj restorana Rikard Janković. Nadodao je kako smatra da je ovo i spektakularno za restoran, budući da ostvaruje sjajnu posjećenost.

Vraća nam se navika

– Jako sam iznenađen, ovo je simboličan poklon, od toga nema zarade. Inicijativa je odlična za reklamu restorana, dodaje Janković.

Prijateljice Sandra i Dana uživale su u ponudi ovoga francuskog restorana. Sandra je prijateljicu dovela na večeru u omiljeni lokal.

–Vrlo rado dolazim ovdje, atmosfera je ugodna, usluga na nivou, a ljudi se trude prilagoditi po cijeni i ponuditi ljudima najbolje. Ljudi su se malo počeli bojati restorana, nedostižno im je i skupo, a Tjedan restorana može ih vratiti u naviku ručka i večere u restoranu, zaključila je Sandra.

U Tjednu restorana sudjeluje 50-ak restorana, a koji su to može se vidjeti na stranici www.tjedanrestorana.com.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CR
crogerman
11:13 09.03.2013.

Najbolji zagrebački restoran je Bocca Marai u zgradi CO u Miramarskoj ...to je vrhunska kuhinja bez pres***anja i to sve za pristupačnu cijenu!O ambijentu nije potrebno ni govoriti ..sve je to na svjetskom nivou!Kad se pak samo sjetim šarlatana u ,,Prascu,, još danas mi se digne tlak na račun!