plac patrola

Istarska maneštra za okrepu u vrućim proljetnim danima

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Istarska maneštra za okrepu u vrućim proljetnim danima
25.04.2013.
u 17:00
Istarsku maneštru umirovljenica Olinka Knežević Sandev poslužit će uz pola pileta koje je prethodno kupila u dućanu
Pogledaj originalni članak

Istarsku maneštru umirovljenica Olinka Knežević Sandev poslužit će uz pola pileta koje je prethodno kupila u dućanu. 

Iako nije planirala na tržnicu, svježina sezonskih proizvoda privukla je umirovljenicu Olinku na Dolac, a kupila je i cvijeće.

Sastojci (za dvije osobe)

250 grama graha - 3,5 kune 

300 grama slanutka - 10 kuna 

200 grama kukuruza - 5 kuna 

2 do 3 krumpira - 3 kune

200 grama pelata - 5 kuna 

100 grama pancete - 10 kuna 

3 češnja češnjaka - 1 kuna 

peršin 

list celera 

svježe mljeveni papar 

lovorov list 

Cijena namirnica (za dvije osobe) – 37,5 kune 

Postupak:

Najprije se priprema pešt: sušenu pancetu, češnjak, list peršina i celera zajedno sitno narežite ili sameljite. Grah i slanutak namočite preko noći. Nakon toga ih kratko prokuhajte, ocijedite vodu i stavite ponovo kuhati. Kad zakipi, dodajte pripremljen pešt i malo soli te ostavite neka se lagano kuha. Kad grahorice napola omekšaju, dodajte kockice krumpira, narezane pelate, lovorov list, papar i kukuruz. Kad je sve kuhano, po potrebi dosolite i dodajte još peršina. Mala tajna ovog recepta: grah i slanutak namaču se odvojeno, a i kuhaju se također odvojeno. Kad grahorice napola omekšaju, pomiješajte ih i nastavite kuhati. 

>>Uz varivo od kelja 
dobro će doći pečena svinjska vratina

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.