U BOOKSI

Kakav je položaj žena u glazbenoj industriji? Odgovore će dati poznate glazbenice i kantautorice, stiže i Remi

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Kakav je položaj žena u glazbenoj industriji? Odgovore će dati poznate glazbenice i kantautorice, stiže i Remi
18.09.2024.
u 13:30
Nakon niza razgovora koji su tematizirali položaj žena u kreativnim industrijama, filmu, kazalištu, književnosti, modi, na red je došla i glazbena industrija
Pogledaj originalni članak

"Maja u bendu" naziv je prve tribine jesenskog ciklusa "O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu". Nakon niza razgovora koji su tematizirali položaj žena u kreativnim industrijama, filmu, kazalištu, književnosti, modi, na red je došla i glazbena industrija. 

U kojoj mjeri patrijarhat ostavlja traga u profesionalnom djelovanju glazbenica, pjevačica, autorica tekstova, prepoznatljivih umjetnica čije živote često poistovjećujemo s glamurom? Čime je sve otežan put kojim se pokušavaju probiti, zašto ih je i dalje manje na svjetskim ljestvicama, s kojim predrasudama se moraju boriti, koliko neravnopravnost utječe na financijski aspekt posla, je li pritisak fizičkog izgleda manji ili, paradoksalno, možda i veći? Što nam kažu brojke na hrvatskom tržištu i zašto nije uvijek dovoljna samo odlična pjesma?

O ovima i raznim drugim temama govorit će gosti, glazbenice i kantautorice; Mirela Remi Priselac i Sara Renar te Milan Majerović Stilinović, savjetnik za komunikacije ZAMP-a, a moderatorica je Ivana Bodrožić. Tribina je na rasporedu u četvrtak, 19. rujna, u 18 sati, u Booksi, u Martićevoj 14d. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.