Jučer smo saznali da se otvorilo novo mjesto, a danas već drugi put ovdje ručamo – govori društvance koje je uspjelo ugrabiti stol u lokalu u Teslinoj 17. Otvoren je u prostoru nekadašnjega “Ducka”, a iako od toga nije prošlo ni sedam dana, mnogima je već postao omiljeno mjesto za doručak, ručak i večeru.
Posebnost je ugodno uređenoga lokala, koji je i nazvan “Lokal”, u tome što je u svim jelima s njegova jelovnika osnovna namirnica – meso crne slavonske svinje.
Gužva od otvaranja
– I sama sam iznenađena koliko je ljudi od prvoga dana ovdje. Valjda su željni nečega novog i drukčijeg, a to su prepoznali baš kod nas – govori zaposlenica “Lokala”.
Večernji vam daruje: Ovo je stan koji može biti vaš
Činjenica da prostor, koji je uređen u industrijskom stilu, nije prevelik i da je u njemu samo osam stolova svakako pridonosi osjećaju domaćinske atmosfere u tom ugostiteljskom objektu. Ljudi šetajući Teslinom zastaju pred njim, a kada vide što se nudi, malo tko se odluči produžiti prije nego što proba poslastice s jelovnika. Kajgana sa slaninom, slavonski doručak s jajima, kobasicom, namazom od čvaraka ili, pak, dimljeni goder, rolana panceta, kotleti, vratina, buncek...
U ponudi je i hamburger “Black pig”, kao i bruschette s raznim dodacima, od kojih poseban “šmek”, jasno, ima onaj od mesa fajferice.
Kao da je dijetalno prase
Cijene su od 25 do 45 kuna ako je riječ o doručku, a za neko od glavnih jela treba izdvojiti između 70 i 80 kuna.
– Jedino nam kolači nisu od crne slavonske svinje, odnosno torta od datulja i crumble od jabuka – kažu u “Lokalu”.
Meso slavonske crne svinje sve je traženije na tržištu. Mekano je, kvalitetnije i s manjim udjelom masnoće.
– Veliki sam mesoljubac, a dok jedem fajfericu nemam grižnju savjesti jer je toliko zdrava da imam osjećaj da jedem dijetalno prase – opisuje jedan od posjetitelja.