STRAVA U ZAGREBU

Maloljetnik se predstavljao kao žena pa s prijateljima dočekao i pretukao strance: Mlatili ih rukama i nogama

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Maloljetnik se predstavljao kao žena pa s prijateljima dočekao i pretukao strance: Mlatili ih rukama i nogama
13.10.2024.
u 12:25
Kao žena se predstavljao putem mobilne aplikacije, a onda dogovarao susrete s muškarcima. Tada bi ih zaskočili njegovi prijatelji...
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništvo i dva kaznena djela teška tjelesna ozljeda od koji je jedna u pokušaju na štetu dvojice državljanina Indije. Kako su priopćili iz policije, maloljetnik se poslužio mobilnom aplikacijom te se predstavio pod ženskim imenom, nakon čega je dogovorio susret s dvojicom stranih državljana. "Oštećeni su po dogovoru, na navedenu adresu na području Sesveta došli taxi vozilom u večernjim satima, da bi osumnjičeni došao zajedno s još dvije muške osobe s namjerom da ih teže ozlijede. Napali su ih prvo verbalno, a potom i fizički, rukama i nogama, dok je jedan od napadača imao metalnu palicu kojom je udarao. U konačnici otuđili su mobitel i pobjegli", poručili su u policiji. 
 
Sumnja se da je osumnjičeni maloljetnik zajedno s još zasad pet nepoznatih muških osoba počinio kazneno djelo prijetnje i oštećenje tuđe stvari na način da je 4. listopada u jutarnjim satima, putem mobilne aplikacije i u ovom slučaju predstavljajući se kao ženska osoba, dogovorio su susret s muškarcem.

Foto: Hana Ivković Šimičić, PUZ
Foto: Hana Ivković Šimičić
Dalmatinska ulica
Foto: Hana Ivković Šimičić
Dalmatinska ulica
Foto: Hana Ivković Šimičić
Foto: Hana Ivković Šimičić
Foto: Hana Ivković Šimičić
Foto: PUZ

Kada je oštećeni, istog dana u večernjim satima, po dogovoru došao na adresu na području Zagreba, nakon kratkog razgovora, uputio se prema vozilu kojim je došao s namjerom odlaska, a onda su došli i ostali muškarci koji su kada je ušao unutra, oštetili vrata, haubu, potrgali retrovizor te razbili prednje vjetrobransko staklo na vozilu. Za to vrijeme, maloljetni osumnjičenik mu je prijetio pištoljem nalik na pravi, koji je kod oštećenog izazvalo strah za njegovu sigurnost i život.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja maloljetnik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska drugih osumnjičenih osoba.

VEZANI ČLANCI: 

ISTINA O PROPASTI MITSKOG MJESTA

FOTO Ovako je izgledalo Haludovo u doba najveće slave: 'Za Jugoslaviju je to bilo čudo. Frapirano smo gledali 150 Amerikanaca'

Najluksuzniji turistički objekt Hrvatske i bivše države, jugoslavenski Las Vegas, kako su ga prozvali, godinama propada, a njegov bivši direktor prisjeća se dana slave i propasti te otkriva dosad nepoznate detalje o Haludovu. Nakon što je u posao ušao Amerikanac Bob Guccione, izdavač slavnog časopisa Penthouse na krčki aerodrom prvi put sletjeli zrakoplovi s američkim turistima i slavnim “zečicama” koje su oskudno odjevene posluživale elitu za rulet-stolovima. Domaći ljudi s balkona smjeli su samo gledati bogate strance kako kockaju, što je Jugoslaviji bilo za većinu građana zabranjeno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DA
dallas1974
12:49 13.10.2024.

Dostojevski "Zločin i kazna". HR, zločin s uvjetnom kaznom ili sudskim ukorom.

DA
dallas1974
12:46 13.10.2024.

Maloljetnici u HR znaju da na 18. rođendan idu na slobodu bez obzira na to što su napravili. U USA ako kao maloljetnik napraviš nešto grozno (namjerno ubiješ...) sudi ti se kao odrasloj osobi i dobiješ 40 godina bezuvjetnog zatvora.

DR
Draconic5
12:38 13.10.2024.

Imaju li ti maloljenici roditelje? Izgleda kao da ih je odgojila ulica?