Za Matu Jankovića nije bilo pretjerane dileme čime se treba baviti. Iako se kobasica kao tradicionalni hrvatski proizvod već godinama nudi u strogom centru grada, to je za Matu bilo to.
– Pa zašto ne? Kobasa je i tradicionalna, jako ukusna, a nekako mi se ne čini da se bilo tko u centru odnosi prema kobasi kako bi trebalo, kaže Janković kojeg i ne treba posebno predstavljati – poznat nam je iz Masterchefa.
Po godišnjim dobima
– Glavno je bilo naći dobavljače koji će nam priskrbiti kvalitetan domaći proizvod. Tako se uz Meat the King na meniju lokala u Oktogonu nalaze i kobase jednog petrinjskog dobavljača koji ima i vlastiti uzgoj i proizvode – govori Mate. Jedina je kobasa koja dolazi izvana bijela – Kralj Thüringena, iz Njemačke. U novom lokalu Kralj kobasa Janković je glavni kuhar, a partner mu je u poslu Viktor Božičević, vlasnik prostora. Ukupno je devet zaposlenih, od čega četiri kuhara.
– Neće ovdje biti samo kobase. Radit će se i gurmanski sendviči, sve u skladu s godišnjim dobima – kaže Božičević.
Ime ne laže
– Ako nam krene, franšizirali smo posao. Imamo veliki interes od prvog dana – govori nam i navodi kako je zanimljiv interijer koji je napravio Filip Gordon Frank, a vizuale Studio Sudar. Autora ima i ime lokala – Kralj kobasa.
– Osmislio ga je naš copywriter Maro Pitarević, a i nama se čini da to ime doista puno ne laže. Na ideju o otvaranju lokala s kobasama na mjestu našeg starog dućana s tekstilom došao sam u razgovoru sa suprugom, a jedina nam je želja za partnerstvo bio Mate Janković – kaže Viktor Božičević. U Kralju kobasa nema ništa industrijsko, povrće kisele sami, ljuti su umaci Volim ljuto, na popisu pića su i Zlatni medo, Zmajsko pivo, vina Coronica. I zato trk na uživanje u krvavicama u šlafroku, kraljevskoj pečenici i češnjovki iz pakla!