Studenti Agronomskog i Šumarskog fakulteta za godinu dana umjesto sadašnjeg restorana koji se nalazi u podrumu stare zgrade dobit će novi, stakleni restoran među borovima unutar svog kampusa u Maksimiru.
Za restoran vrijedan 7,8 milijuna kuna danas je položen kamen temeljac, a nakon otvaranja, uz studente, u njemu će moći ručati i svi ostali građani. Obroci će se spremati od namirnica iz vlastitog uzgoja s polja na kojima studenti imaju praksu, točit će se vino iz vlastitog vinograda, a stolovi i stolice bit će iz radionice studenata šumarstva.
- Ne volim polagati kamene temeljce jer to političari često čine samo da bi se naslikavali. No, za razliku od nekih, naš svaki projekt za koji polažemo temeljac ima osiguranu financijsku konstrukciju - kazao je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede. O restoranu na otvorenom planovi se kuju već sedam godina pa su dekani sretni da se sve napokon privodi kraju.
- Dug je bio put od ideje do početkka radova zbog svima znanih hrvatskih običaja i birokracije. Zahvaljujem stoga svima koji su vukli prijatelje za rukav u Holdingu, Elektri i drugim ustanovama kako bismo to nekakao priveli kraju - iskreno se našalio dekan Šumarskog fakulteta Milan Oršanić.