PROMET

Naplata od Britanca do Trga Fr. Republike

01.04.2004.
u 00:00
Ukida se plaćanje parkiranja na tržnici Dubrava, a Vlaška ulica postaje prva naplatna zona
Pogledaj originalni članak

Poglavarstvo će danas razmatrati prijedlog Ureda za graditeljstvo, promet, stambene i komunalne poslove o promjeni dosadašnjih parkirališnih zona. Prijedlogom bi se otvorilo oko 680 novih parkirališnih mjesta od Britanskog trga do Trga Francuske Republike, koja su dobivena rekonstrukcijom ulica.

Predlaže se, međutim, i ukidanje naplate parkiranja oko tržnice Dubrava, a na sjevernoj strani Zrinjevca parkiranje će biti zabranjeno umjesto, kao do sada, naplaćivanja prve zone. Parking se zbog tehničkih nemogućnosti više neće naplaćivati na Iblerovom trgu, Ožegovićevoj i Livadićevoj. U Vlaškoj ulici od Palmotićeve do Draškovićeve više neće biti druga nego prva zona naplate. Po satu će se tako plaćati osam umjesto četiri kune. Zagrebparking i Ured su se na taj potez odlučili nakon što je sagrađena garaža Langić na Langovom trgu kako bi potaknuli građane da je više koriste umjesto da jeftinije ostavljaju automobile u njezinoj blizini.

- Uređujemo parkirališta kako bismo uveli više reda u gradu i kako bismo oslobodili mjesta za nove garaže - rekao je pročelnik Ureda Davor Jelavić. Naplata parkiranja će se proširiti u zapadnom dijelu grada na Hochmanovu, Trg V. Mačeka, Kordunsku, Krajišku, te na preostale dijelove Klaićeve i Prilaza Gj. Deželića. U tim dijelovima će bila bi treća zona, tj. plaćale bi se dvije kune po satu.

- Nakon rekonstrukcije i proširenja tih ulica otvorila se mogućnost za novih 680 mjesta. Uredili bismo ih kada odluka prođe i ujedno ograničili vrijeme parkiranja, a parkirališta bi se održavala i čistila od snijega. Ne vjerujemo da ćemo od ovih promjena zona ostvariti neke veće prihode, ali uskoro ćemo napraviti cjelokupnu procjenu - zaključio je direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević.

Ivan Pandžić

Pogledajte na vecernji.hr