U SVETOM IVANU ZELINI

Zagrebački policajci 'pokucali' s nalogom: Muškarac predao automatsku pušku i oko 800 komada streljiva

metak, streljivo
Marko Mrkonjic/PIXSELL, Ilustracija
20.09.2024.
u 10:51

Protiv osumnjičenog će biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neprijavljivanja zračne puške nadležnom tijelu

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari – javlja PUZ.  Zagrebački policajci su, naime, jučer na temelju sudskog naloga pretražili stan na području Svetog Ivana Zeline. A prije samog pretresa osumnjičeni 58-godišnjak predao je jednu automatsku pušku marke Crvena zastava i pet spremnika za istu te 798 komada raznog streljiva, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno, kao i jednu zračnu pušku

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog su muškarca policijski službenici Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavili kaznenu prijavu te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku. Protiv osumnjičenog će biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neprijavljivanja zračne puške nadležnom tijelu.

VEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije