za brži 'cug'

Nastavljaju remont, pazite kako ćete putovati, busom, a ne vlakom

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Remont pruge
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
remont pruge
10.01.2014.
u 16:00
Nova faza obnove najprometnijeg hrvatskog dijela međunarodnog prometnog koridora X traje od ponedjeljka 13. siječnja do petka 24. siječnja
Pogledaj originalni članak

Od ponedjeljka su opet moguća kašnjenja, odnosno odstupanja vlakova od voznog reda, jer se 13. siječnja nastavlja remont pruge na dionici Borongaj - Dugo Selo. Radovi će, kako obavještavaju iz HŽ Infrastrukture, trajati do 24. siječnja na lijevom kolosijeku pruge od Dugog Sela do Sesveta.

I putnici će se zato prevoziti tom trasom na poseban način, odnosno svi će, umjesto gradsko-prigradskim vlakovima, putovati autobusima.

- Zbog radova željeznički promet između kolodvora Dugo Selo i Sesvete teći će samo jednim kolosijekom i na snazi bude posebna regulacija prometa, zbog čega su moguća manja odstupanja od voznog reda vlakova u zagrebačkome željezničkom čvorištu - kažu iz HŽ-a.

Dionica Borongaj - Dugo Selo, inače najprometniji dio međunarodnoga prometnog koridora X u Hrvatskoj, obnavlja se od 23. rujna 2013. godine, a radovi na 16 kilometara vrijedni su 230 milijuna kuna i trajat će do ljeta ove godine. Kad sve dakle bude gotovo i vlakovi bi tom dionicom trebali voziti i sigurnije i brže, sve do 140 km/h.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.