kako to?

Neki školski odbori ni nakon pet mjeseci nisu kompletirani. Evo što kažu iz grada

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Neki školski odbori ni nakon pet mjeseci nisu kompletirani. Evo što kažu iz grada
25.01.2022.
u 07:08
Tijekom prošlog tjedna doneseno 90-ak zaključaka o imenovanjima članova školskih odbora putem javnog poziva, a oni će biti javno objavljeni ovoga tjedna, poručuju iz Gradskog ureda za obrazovanje
Pogledaj originalni članak

Imenovanje članova školskih odbora pri samom je završetku. Odabrani su svi članovi iz redova vijećnika iz mjesnih odbora i gradskih četvrti, a još se čeka odabir onih koji su se prijavili putem javnog poziva – poručuju iz Gradskog ureda za obrazovanje odgovarajući na pitanje kako to da je prošlo već pet mjeseci od početka nastavne godine, a da odbori u nekim zagrebačkim osnovnim i srednjim školama još nisu kompletirani. Primijetio je to i zagrebački HSLS, a njihov predsjednik Darko Klasić zbog toga je Gradsku upravu prijavio prosvjetnoj inspekciji.

– Gradonačelnik zaključke o imenovanju za svakog pojedinog člana donosi tek po pribavljanju svih dokaza o ispunjavanju uvjeta za članstvo, odnosno isključivo za kandidate za koje je resorno ministarstvo dosad izdalo posebno uvjerenje iz kaznene evidencije.
Još početkom studenoga prošle godine Grad Zagreb je Ministarstvu pravosuđa i uprave podnio zahtjeve za izdavanje tog uvjerenja za kandidate koji su ušli u uži izbor. Tako je, primjerice, tijekom prošlog tjedna doneseno 90-ak zaključaka o imenovanjima članova školskih odbora putem javnog poziva, a oni će biti javno objavljeni ovoga tjedna – ističu u Uredu za obrazovanje.

Odbori, inače, imaju sedam članova, a tri imenuje Grad kao osnivač škole. Bez kompletiranog saziva pak odborima je teško ima-
ti većinu za donošenje bilo kakve zajedničke odluke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
jorgen
11:17 25.01.2022.

Pa očiti je problem u činjenici da je gradonačelnik odlučio u školske odbore infiltrirati ideološki podobne članove, jer odredba je da moraju biti pripadnici njihove stranke i/ili "nevladinih udruga". Nastoje se poput virusa proširiti u sve pore obrazovnog sustava a vidimo da svoje ljude rado postavljaju i u zdravstvene ustanove koje se bave djecom. Pitajte se zašto.