Problemi sa serverom

Pad servera E-matice učenike bi mogao ostaviti bez svjedodžbi

Foto: ''
Pad servera E-matice učenike bi mogao ostaviti bez svjedodžbi
23.06.2010.
u 19:36
– Među učenicima OŠ “Samobor” nalazi se i sto osamnaest “osmaša” kojima su svjedodžbe nužne za upis u željenu srednju školu već ovoga ponedjeljka– upozorava ravnateljica.
Pogledaj originalni članak

– Podjela svjedodžbi zakazana je za četvrtak popodne, a server E-matice Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta bez kojeg ih ne možemo ispisati zbog preopterećenosti čitavo jutro ne radi. U osam sati rada nastavnici su uspjeli ispisati svega dvadesetak od 438 svjedodžbi učenika viših razreda – požalila nam se danas ravnateljica OŠ Samobor Vesna Lokner Kralj. No, zašto se završne svjedodžbe uopće ispisuju tako kasno?

– Upravo zbog naputka Ministarstva! Ocjene su zaključene još prošloga tjedna, a u ponedjeljak je održana i posljednja sjednica Školskog vijeća, no iz Ministarstva su nam poručili da će server proraditi tek u srijedu ujutro – objašnjava ravnateljica i dodaje da kašnjenje i ne bi stvaralo toliki problem da se među učenicima ne nalazi i 118 osmaša kojima su svjedodžbe nužne za upis u srednju školu već ovoga ponedjeljka.

– Elektronički je program već prošle godine stvarao probleme, no ovoga su puta zaista pretjerali. Ne samo da su zbog greške na serveru onesposobljene sve osnovne i srednje škole u državi nego se Ministarstvo potpuno oglušilo na naša pitanja o eventualnoj odgodi podjele svjedodžbi i upisa u srednje škole – nezadovoljna je V. Lokner Kralj.

Problemi s E-maticom naljutili su danas i razrednicu 8. d razreda, profesoricu Đurđicu Bišćan.

– Radim u prosvjeti već trideset godina i nikada mi se nije dogodilo ništa slično. Ako im već ne radi server E-matice, zašto nam bar nisu omogućili da svjedodžbe ispišemo rukom i tako spasimo stvar – pita se Đ. Bišćan.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

ŠI
Šiljka
20:22 23.06.2010.

Čudo živo da je problem \"već\" u novinama, ili, bolje rečeno, da je uopće u novinama!! Sramota i bezobrazluk, javašluk, ma, nemam riječi...Kako da nas onda poštuju učenici i roditelji, kad nas ne poštuje ni naše Ministarstvo!?

MF
mfskolarac
22:08 23.06.2010.

hoce li suncica findak napraviti reportazu i o ovome

AM
amedak
19:36 24.06.2010.

Moram se javno izjadat-ovo je nečuveno, polovici moga razreda je dodijeljen opći uspjeh neocijenjen, iako su sve ocjene unesene i prosjek se automatski računa. Kontakt telefon nemaju, već neki e-mail na koji ne odgovaraju. Šta napravit, učinit, pojma nemam. U ponedjeljak moraju svjedodžbe biti isprintane. Odgovorni za ovaj kaos mudro šute umjesto da ih se prozove za odgovornost.