Zdenka je recept osmislila sama, sastojke je kupila na placu Utrine
Sastojci:
1 kg vrganja 120 kuna
1,5 kg krumpira 6 kuna
Domaće vrhnje 2 mjerice 10 kuna
Salata kristalka 4 kune
grožđe 2,5 kg 25 kuna
crveni luk 20 dag 1 kuna
ulje, sol, papar, malo oštrog brašna i crvene paprike
Postupak:
Majka Zdenka za obitelj priprema “lažni” paprikaš od vrganja. Recept je osmislila sama, a njezini ga ukućani vole. Najprije će izdinstati luk te dodati pofurene vrganje koje je ranije narezala na listiće.
Nakon nekoliko minuta povrću dodaje pola žlice oštrog brašna te crvene paprike za gustoću i bolji okus. Tako će jelo dinstati još 10-ak minuta te u njega dodati sol i papar i zaliti jednom mjericom domaćeg vrhnja. Jelo će poslužiti uz pire krumpir kojeg priprema tako što će ga skuhanog začiniti istim vrhnjem i solju.
Za desert će se zasladiti bijelim i crnim grožđem koje kupuje isključivo na tržnici u Utrini kao i ostale namirnice, jer je iznimno zadovoljna ponudom, unatoč činjenici da su neki proizvodi bitno skuplji nego na drugim tržnicama.
Zdenka Regvart kuha za supruga i dva sina.
Dolazak jeseni pozdravljaju jer jedino tada imaju priliku uživati u specijalitetu koji im priprema majka Zdenka.