Provozao se i Bandić

Ponovno uspostavljen tramvajski promet od Draškovićeve do Mihaljevca

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
20.06.2020.
u 13:19
Iz ZET-a poručuju da je uspostavom navedenih linija ponovno povezana Draškovićeva ulica s Mihaljevcem i Gračanskim Doljem te prestaje prometovanje autobusa na liniji 33.
Pogledaj originalni članak

Tramvajske linije koje povezuju Draškovićevu i Mihaljevac od jutros su opet u funkciji. Nakon što su sanirane posljedice potresa na relaciji od Draškovićeve preko Ksaverske ceste do Gračanskog Dolja, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti te uklonile eventualne nedostatke na kolosijecima i naponskoj mreži, linije 8 i 15 "provozale" su nakon više mjeseci, dok je linija 14 vratila svoju staru trasu prema Mihaljevcu. 

Među prvima su u tramvaj sjeli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela, sa suradnicima.

- Potres nije oštetio tračnice i ležišta, opasnost je prijetila od urušavanja objekata uz tračnice, naročito u centru grada. Nakon tri mjeseca ljudi opet mogu javnim prijevozom stići do svojih odredišta. Nismo htjeli forsirati otvorenje ove i drugih trasa jer je sigurnost na prvom mjestu. Zahvaljujem građanima na razumijevanju - poručio je gradonačelnik, a iz ZET-a dodaju da je uspostavom navedenih linija ponovno povezana Draškovićeva ulica s Mihaljevcem i Gračanskim Doljem te prestaje prometovanje autobusa na liniji 33.


Trasa linije 14:  Mihaljevac – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Jadranski most – Zapruđe. iz ZET-a podsjećaju kako linija 8 sukladno uobičajenom rasporedu ne prometuje vikendom i blagdanom, a iznimno će biti u prometu samo danas.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.