gajnice

Pothodnik Dubravica opasan za pješake jer ilegalno prolaze i auti

Foto: Snimio čitatelj
Pothodnik Dubravica opasan za pješake jer ilegalno prolaze i auti
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
23.05.2013.
u 19:00
Zabrinuti stanovnici upozorili su nas na crnu točku u kvartu koja nikako da se riješi
Pogledaj originalni članak

Pun vode i rupa, teško prohodan i za pješake, a kamoli za bicikliste i mame s djecom u kolicima. Ali nije to ni najveći problem. Prolazite li njime ujutro, velike su šanse da će vas udariti auto iako oni njime uopće ne bi smjeli prolaziti – tako Gajničani opisuju pothodnik Dubravica, koji već godinama služi i kao podvožnjak, iako je to ilegalno.

– U Gajnicama živi 11 tisuća stanovnika i samo je jedan izlaz na Aleju Bologne, što ujutro stvara velike gužve i neki se vozači odlučuju na tu, zabranjenu opciju -–objasnila je predsjednica Mjesnog odbora Gajnice Andrea Rain i dodala da je odbor još prije dvije godine od gradskog Ureda za promet tražio otvaranje pothodnika i za automobile, ali uz gradnju nogostupa. Iz Ureda za promet rekli su da se mogućnost otvaranja pothodnika za prolaz automobila razmatra, međutim zasad prolaz automobilima nije dopušten.

– Brdo kazni je ispisano jer policija svako jutro stoji na ulazu u pothodnik i zaustavlja vozače, ali ni to ih ne odvraća od tog puta – rekla je Rain.

>>Milanović: Biciklistička staza na zelenom valu opasna je po život!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.