od 16. do 20. ožujka

Povratak popularne manifestacije: Festival svjetla donosi 32 atrakcije, trči se i 'Glow'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje programa Festivala svjetla 2022.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje programa Festivala svjetla 2022.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje programa Festivala svjetla 2022.
09.03.2022.
u 17:01
Središnja instalacija nazvana je Srce Europe, a uključuje se i Gavella s predstavama u Zvjezdarnici
Pogledaj originalni članak

S programom u kojemu su 32 atrakcije na 31 lokaciji, od kojih je 16 na Gornjem, a 15 u Donjem gradu, nakon dvije godine stanke zbog epidemije vraća se Festival svjetla. Održava se od 16. do 20. ožujka, a novost je da se manifestaciji priključuje i kazalište, u ovom slučaju Gavella, čija će glumačka skupina izvoditi predstave u Zvjezdarnici.

Europski trg ugostit će pak središnju svjetlosnu instalaciju Srce Europe koju potpisuje sarajevska umjetnica Edina Selesković. Obasjan će ponovno biti i tunel Grič, nekoliko dječjih igrališta, Zrinjevac, Cvjetni trg, ali i brojni muzeji. Program će početi u srijedu u 18 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, koje će se transformirati u platno za igru svjetlosti, a na Trgu Petra Preradovića i u Tkalčićevoj bit će postavljene više od četiri metra visoke instalacije Zemlje i Marsa koje su kreirali umjetnici poznate manifestacije Berlin Festival of Lights.

Bit će osvijetljen i UNICEF-ov Muzej realnosti u Zagrebačkom plesnom centru, a 19. ožujka održat će se tematska utrka Glow koja će startati u 22 sata s Marulićeva trga. Dvije lokacije posvećene su ženama koje su obilježile hrvatsku povijest pa će se tako u dvorištu Muzeja grada Zagreba moći gledati i slušati svjetlosno-glazbenu atrakciju s proslavljenim opernim divama. Na zidovima Strossmayerove škole u Varšavskoj bit će prikazana lica žena koje su ostavile trag u hrvatskoj kulturi.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.