štiklec s placa

Preukusan kolač, a gotov za pola sata: Nadina rapsodija hit je na Dolcu, evo recepta

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
14.08.2021.
u 09:00
Pripremite kolač od šljiva i marelica po uputama kumice iz Markuševca
Pogledaj originalni članak

Za Nadin kolač o kojem pričaju sve kumice s Dolca ne treba vam puno sastojaka, a jednostavno ga je napraviti. I glavne sastojke možete pronaći na štandu njezina OPG-a Šušković iz Markuševca.

– Trebaju vam šljive i marelice. Možete staviti oboje, a ako nemate pri ruci, onda ili šljive ili marelice – otkriva što ide u ljetnu poslasticu koju obožava njezina kći. A recept rado dijeli i s onima što dođu na štand kupiti markuševečko voće i povrće.

– Idu tri jaja, po mogućnosti domaća s Dolca, prašak za pecivo te po deset žlica brašna, ulja i šećera. To sve pomiješate i dodajete mlijeka kako biste postigli optimalnu gustoću. Smjesa ne smije biti ni prečvrsta ni prerijetka, valja naći idealan omjer – tumači kumica Nada. Potom, nastavlja, pobrašnite tepsiju i pola smjese ulijete u nju.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

– Na to dodajte prepolovljene šljive i marelice. Razbacajte ih, da ispadne lijepo šareno, pa na vrh stavite drugu polovicu smjese – nastavlja Nada. Sve to potom ide u pećnicu na 20-ak minuta, a iz nje izlazi, veli, desert za prste polizati. – Lagan, fin, osvježavajući, za ove ljetne dane nema boljega – govori Nada dodajući da je prednost i to što ne morate precizno vagati količine koje stavljate.

A kako se zove poslastica, pitamo. Nema ime, kaže ona, no sa susjednih štandova odmah stižu prijedlozi.

– Nadin kolač – viče jedna kumica. – Ljetna rapsodija – dodaje druga. – Ma najbolje da se zove Nadina rapsodija – zaključuje treća i svi se slažu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Tombstone
Tombstone
19:50 14.08.2021.

Preukusan kolac???? Kako to moze biti? Moze biti presladak ili preslan, presuh ili pretvrd ali preukusan?

BR
Breoxs
22:24 14.08.2021.

Imali Halal certifikat?