Najvažniji je kod pečenja palačinki dobar recept, ali jednako tako bitnu ulogu ima i sama priprema. Recept je jednostavan, a tajni sastojak jest – prašak za pecivo.
Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:
- 1 ¼ šalica mlijeka
- 2 jaja
- 2 jušne žlice biljnog ulja
- 2 šalice brašna
- 2 jušne žlice šećera
- 3 čajne žlice praška za pecivo
- ¼ jušne žlice soli
Prvo zamiješajte tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način.
Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.
Nitko se nije pojavio na proslavi njezina rođendana, pa joj sin priuštio iznenađenje života:
glupost, i prasak za pecivo i ulje su potpuno nepotrebni sastojci. ali sezona kiselih krastavaca je 12 mjeseci u glavama hrvatskih piskarala.