svečana proslava

Program Dana državnosti: Polaganje vijenaca, pokazne vježbe i grah na Jarunu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Program Dana državnosti: Polaganje vijenaca, pokazne vježbe i grah na Jarunu
28.05.2024.
u 15:30
MORH će zatvoriti dio ceste Aleje Matije Ljubeka između dva ulaza (od ulaza Hrgovići do ulaza Hrvatski sokol) za prometovanje svih vozila sutra od 9 do 21 sat i prekosutra od 6 do 24 sata.
Pogledaj originalni članak

Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske obilježava se do četvrtka nizom događanja u Zagrebu. Središnje obilježavanje je danas. Održava se Dan otvorenih vrata u vojarnama Hrvatske vojske gdje su za posjetitelje organizirane izložbe naoružanja i vojne opreme te predstavljanje vojnog poziva.

Položili su se vijenci i zapaliti svijeće na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj i na krematoriju. Izaslanstva MORH-a i Glavnog stožera OS RH položilo je vijence u spomen parku “Glas Hrvatske žrtve – Zid boli”, ispred središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na posljednjem počivalištu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata.

POVEZANI ČLANCI:

Na Sportsko rekreacijskom centru Jarun u Zagrebu u četvrtak, na Dan državnosti, od 8.30 do 18 sati bit će organizirana tradicionalna izložba naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga (MORH, MUP, MHB, HGSS, Hrvatska vatrogasna zajednica, Ravnateljstvo civilne zaštite i Hrvatski crveni križ). Od 17 sati planirane su i pokazne vježbe sposobnosti Hrvatske vojske i policije te prigodni letački program. Posjetiteljima će se dijeliti i grah.

MORH će zatvoriti dio ceste Aleje Matije Ljubeka između dva ulaza (od ulaza Hrgovići do ulaza Hrvatski sokol) za prometovanje svih vozila sutra od 9 do 21 sat i prekosutra od 6 do 24 sata. U tom razdoblju sva vozila s dozvolom ulaska na RSC Jarun moći će ulaziti na ulaz Hrvatski sokol. Izlaz je na Petrovaradinskoj i Hrgovićima.
Bit će zabranjeno parkiranje svim motornim vozilima između dva ulaza na RSC Jarun od ulaza Hrgovići do ulaza Hrvatski sokol od danas do 20 sati u petak.

Do četvrtka će se na području Jaruna kretati RIB brodica poštujući pravila pomorskog prometa te neće ometati ostale sudionike na vodenoj površini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.