što jedu zagrebački đaci?

Istražili smo kako jedinstveni zagrebački jelovnici funkcioniraju u praksi: 'Škola nije restoran'

Istražili smo kako jedinstveni zagrebački jelovnici funkcioniraju u praksi: 'Škola nije restoran'
19.09.2023.
u 17:33
U izboru koji su osmislili stručnjaci s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta kombinacije su za 77 dana u razdoblju od rujna do prosinca, a cilj je nove sheme osigurati zdravije namirnice na tanjurima đaka.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadržaj s potpisom.

NOVA FAZA SKUPLJEG HLADNORATOVLJA

Naoružavanje Europe i svijeta: Kako je oružje opet postalo najvažnija stvar na svijetu

Zadnjih nekoliko desetljeća mislilo se kako svijet mirno plovi prema općoj preobrazbi svih gospodarskih, društvenih, političkih i kulturnih životnih uvjeta i da se njegovoj sve većoj uzajamnosti i međuovisnosti ništa ne može prepriječiti niti je zaustaviti. Sada se svijet nalazi u novoj fazi grubljeg i kudikamo skupljeg hladnoratovlja, blokovske podjele šire su nego prije te s većim brojem jakih globalnih igrača i konfrontiranih saveza no ikada dosad

Ključne riječi


Komentari 4

KU
Kujttim
18:27 19.09.2023.

Ideja o kuhanom obroku je hvale vrijedna jedino mi nije jasno tko nadzire kvalitetu. Ravnatelj? Pa u nadležnom ministarstvu bi trebala biti posebna služba, poseban nadzor koji će nenajavljeno ići po osnovnim školama i kušati.

KU
Kujttim
18:19 19.09.2023.

Nikada nije problem jelovnik, tj. ono što je napisano na papiru. Dakle, ako je na jelovniku pečena piletina s restanim krumpirom, onda je vrlo bitno da li je to brazilska zaleđena piletina ili Cekin/Perutnina Ptuj. Nadalje, kad je riječ o mesu 80% će biti zastupljena jela od svinjetine, dok junetine, puretine uopće neće biti. Onda ide još jedan problem, a to su kuhari koji neće prihvatiti posao u školi osim ako nisu u mogućnosti "ukrasti" meso.

DU
Deleted user
19:26 19.09.2023.

A joj ,ne bih se složio sa ovako groznim kritikama. Ne znam da li ste živjeli i radili onda u velikim firmama u HR ali restorani su bili solidni a i sada su u tim firmama koje rade, a ne vjerujem da dječici serviraju takovu lošu hranu .