utvrđene nepravilnosti

Radnici Zagrebparkinga morali na godišnji jer nemaju prave čizme?!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Radnici Zagrebparkinga morali na godišnji jer nemaju prave čizme?!
23.02.2015.
u 10:11
Umjesto na terenu, već desetak dana sjede u uredu ili su kod kuće pa je gubitak tvrtke zbog toga, tvrde radnici, oko 96.000 kuna. Iz Zagrebparkinga kažu da radnici nisu na prisilnom godišnjem već koriste zakonsko pravo te da su neki odbili raditi na snijegu "iz subjektivnih razloga"
Pogledaj originalni članak

Već desetak dana dvadesetak djelatnika Zagrebparkinga ne obavlja svoje radne obveze. Dio njih vrijeme provodi u uredima sjedeći, a dio je poslan na godišnje odmore.

Posljedica je to inspekcijskog nadzora obavljenog 11. veljače u tvrtki, a kojim je utvrđeno kako dio radnika nema adekvatnu i odgovarajuću obuću.

Koji broj nosite?

Naime, dio njih zimsku obuću, kako su poručili, nisu ni dobili, dok je drugi dio zadužio zimske čizme na koje su ubrzo uložili prigovore šefovima u Zagrebparkingu.

– Dnevno prijeđemo i 15 kilometara, a čizme koje smo dobili neudobne su i propuštaju vodu. Požalili smo se tražeći druge, a onda je stigla inspekcija. Svi smo ostali u čudu kada su rekli da ne možemo raditi – prepričava jedan od zaposlenika, koji je zbog straha od gubitka posla želio ostati anoniman. Kaže da su posljednjih dana iz ureda nazivali radnike ispitujući ih četvrti put koji broj nose kako bi im svima osigurali adekvatne čizme za obavljanje posla na terenu.

I dok naši sugovornici tvrde kako ih je bez čizama dvadesetak, iz Zagrebparkinga poručuju kako je riječ o pet djelatnika koji su za inspekcijskog nadzora bili isključeni iz poslova čišćenja snijega.
– Navedenih petero djelatnika inspektoru su se žalili da iz subjektivnih razloga ne mogu obavljati radne zadatke. Svih petero djelatnika propisane muške visoke radne cipele zadužilo je u prosincu 2013. godine te dosad nisu na njih imali primjedbe – poručili su iz Zagrebparkinga.

Sve prema specifikaciji

Dapače, opovrgnuli su i navode radnika kako je inspektorat izdao zabranu obavljanja poslova te poručuju kako dio njih jest na godišnjem, ali ne na prisilnom, već da je riječ o činjenici da djelatnici tek koriste svoje zakonsko pravo.

– Prema ispitnom izvještaju za predmetne visoke cipele razvidno je da su utvrđene vrijednosti sukladne zahtjevima propisanih normi i zahtjevima tehničkih specifikacija naručitelja. Inspektorat navedenu obuću smatra adekvatnom te neće biti izrečena nikakva kazna, a podružnica Zagrebparking ne može utvrđivati subjektivni odnos djelatnika prema zaštitnoj obući – zaključuju iz tvrtke.

Radnici, pak, kažu – zbog loših čizama i zabrane rada tvrtka je u osam dana izgubila prosječno 96 tisuća kuna. To je procijenjena računica jer radnici, kojih je na terenu više od stotinu, moraju ispuniti kvotu od devet ispisanih dnevnih karti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

DU
Deleted user
10:47 23.02.2015.

Volio bih znati... pisalo je nedavno o tome po medijima... da li ti radnici možda žele benificirani staž kao i vozači pauka, njihove kolege? Ne moraju oni imati savršenu obuću, neka odmaraju doma.. mnogi bi rado na njihova radna mjesta..

TV
tvrdapixa
10:43 23.02.2015.

Bože, koie li gluposti moramo čitati. Po naslovu, sad konačno možemo bezbrižno parkirati bez kazne, kad ono radi se o 5 parkirmajstora koji traže timberlinke. I to što prije jer tvrtka trpi velike gubitke a time i gradski proračun. Vjerojatno nas očekuje skuplje parkiranje da si ovi mogu kupiti cipele. BOŽESAAAČČUUVVAAJJ!

TH
than
10:45 23.02.2015.

Ova drzava je preslika one iz komedije Tesna koza. Netko nabavio lopatice, ovaj cizme u ovom slucaju i sada ih se rijesio preko rodijaka koji odlucuje o nabavci. Vjerojatno je znao da propustaju, dobio ih mukte da proizvodjac ne placa unistavanje istih i lijepo zaradio preko novca poreznih obveznika.