glasovite pokladnice

Recept za najpopularnije krafne na Facebooku: Ispadnu odlične baš svaki put

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Krafne - najomiljenija poslastica tijekom karnevalskog vremena
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Krafne - najomiljenija poslastica tijekom karnevalskog vremena
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Krafne - najomiljenija poslastica tijekom karnevalskog vremena
19.02.2022.
u 10:48
U nastavku donosimo recept za najmekanije i najsočnije pokladnice.
Pogledaj originalni članak

Krafne od Milene Trudnikov već godinama obožavaju članovi Facebook grupe Starozagrebački recepti, a kako i ne bi kad ispadnu fantastične baš svaki put. U nastavku donosimo njezin recept za najmekanije i najsočnije pokladnice.

SASTOJCI:

500 g glatkog brašna

500 g oštrog brašna

1 dkg soli

2,5 Di-go kvasca (2,5 kockice)

100 g šećera

1 vanilin šećer i 1 žlica arome vanilije

9 žumanjaka

120 g ulja

2 žlice ruma korica od 1

limuna

4,5 dcl mlijeka

1 l ulja za prženje

PRIPREMA:

Kvasac usitnimo u zdjelicu i dodamo TRI žličice šećera,prelijemo sa 1,5 dcl mlakim mlijekom dobro promiješamo i stavimo u brašno koje smo dobro izmiješali malo ga prekrijemo brašnom, pustimo da se digne dok mi pripremamo žutanjke sa šećerom. Žutanjke i šećer dobro izradimo mikserom i dodamo ulje mlijeko i vaniliju aromu i rum i koricu od limuna Umiješamo sve u brašno i germu. Izrađujemo tijesto mikserom sa nastavcima za tijesto 15 minut. Od gotovog tijesta napravimo kuglice i ostavimo da se dižu 45,-50 minuta. Kad smo počeli izrađivati kuglice stavimo ulje na najnižoj temperaturi da se grije. Kuglice vam trebaju biti 70 g jedna. Kad su krafne narasle staviti peći tako da ona strana koja je bila dolje ide gore i poklopiti peku se od prilike 2-3 minute poklopljene. Pogledamo dali je krafna dobila lijepu boju i okrenemo i ostavimo otklopljeno dok se ne isprži do kraja. Krafne nafilate pekmezom po vašoj želji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IZ
Izilajf
21:46 23.02.2022.

Ne da mi urediti, dakle nastaviti ću, to je umijeće. Lako je naknadno puniti.

IZ
Izilajf
21:44 23.02.2022.

Lako je raditi krafne (i sa 2 a ne 9 žutanjaka) ali napraviti ih po starinski (krug izrezati čsšom, pa marmelada, pa drugi krug na njega), to je